fbpx

boeken toplijstBoeken

Ik lees graag, het geeft mij inspiratie. Het e-book is (nog) niet echt aan mij besteed. Ik lees liever van papier.

Ik kom uit een gezin van lezers. Boeken waren bij ons thuis heilig. Eén van de verhalen die mijn ouders onthouden hebben over mijn jeugd, was dat ze mij een keer kwijt zijn geweest. De rit naar opa en oma in Almelo was ruim een half uur. Zes kinderen, dus we gingen met ons achten in de auto. Halverwege een terugrit uit Almelo kwamen ze tot de ontdekking dat ik niet in de auto zat. Met zoveel kinderen kan het natuurlijk gemakkelijk gebeuren dat je dat niet direct merkt.

Er waren toen nog geen mobiele telefoons, dus ze reden terug en vonden mij, zittend op de grond, achter een stoel, verdiept in een boek. Ik had nog niet gemerkt dat de familie al weg was. Ik kan mij de gebeurtenis maar vaag herinneren, maar ik geloof het verhaal direct.

Leesverslaafd

Ik was niet de enige leesverslaafde in het gezin. Mijn zusje kun je nu nog steeds overal tegenkomen met een boek: staand in een wachtrij of lopend op de stoep.

De zomervakantie is een ideale tijd om te lezen, dus ik neem altijd een voorraad mee. Degenen die al langer mijn mails ontvangen, weten dat ik regelmatig boekentips heb gedeeld. Dat doe ik nu ook met mijn inspiratie van deze zomer.

Mijn boekentop 9

1. De alchemist – Paulo Coelho

Over het bereiken van de missie in je leven. Een boek om met aandacht te lezen, vanwege de verborgen boodschappen.

2. Sterker dan ooit – Brené Brown

Over vallen en opstaan en wat je ervan leert. Ik kom hier in een volgend blog zeker op terug.

3. Het Rosie Project – Graeme Simsion

Een ontroerend boek over een autistische docent, die een vragenlijst opstelt en gebruikt om zijn ideale partner te vinden. Beschreven vanuit deze hoofdpersoon. Hilarisch en verrassend.

4. De Reconnectie, heel anderen, heel jezelf – Eric Pearl

Dit is een boek dat ik al verschillende keren gelezen heb en dat mij elke keer weer inspireert. Het is een kijk in het leven van Eric Pearl, een man die zijn carrière begon als chiropractor. Ondanks het feit dat de inhoud nieuw en bijzonder is, is het een gemakkelijk leesbaar boek.

5. Leef lekker – Nisandeh Neta

Een boek over succes creëren, met een bijzondere insteek: vanuit een vergelijking met recepten. Hij beschrijft het recept voor succes. Een praktisch boek met veel oefeningen.

6. Sterre zingt haar eigen lied – Stephanie Kaars

Stephanie is de schrijfster van “Gefeliciteerd, het is een …. gehandicapt kindje” (ook een ontroerend boek). Stephanie beschrijft het intensieve pad van vallen en opstaan, dat zij en haar man bewandelen sinds de geboorte van Sterre. Een openhartig boek.

En nog een paar zap-boeken, waar je zo een paar hoofdstukken uit kunt lezen:

7. De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door – Herman Finkers

Niet een boek om van kaft tot kaft te lezen, maar om te zappen. Juweeltjes van een taalvirtuoos. Een geestig boek, met woorden die je even op je in moet laten werken en echte doordenkers.

8. Healers over healing – van uitgeverij Kosmos

Een heerlijk zapboek met meer dan 30 artikelen van bekende en minder bekende schrijvers, o.a. Deepak Chopra, Elisabeth Kübler-Ross, Louise Hay, Shakti Gawain en Jack Schwartz. De rode draad van de artikelen is de natuurlijke genezende kracht in ons zelf.

9. Vallende kwartjes – Ionica Smeets en Bas Haring

Gewone alledaagse gebeurtenissen, bekeken met een wetenschappelijke bril en heel eenvoudig beschreven. Over kangoeroes, kaarsen, energie, liefdesproblemen van een schorpioen, wat je kunt doen met 110 miljard euro en nog veel meer.

Welke boeken hebben jou geïnspireerd deze zomer? Deel het hieronder in het reactieveld. Jouw antwoord is waardevolle inspiratie voor mij en voor de lezers van deze blog. Ik kijk uit naar je reactie.

Hartelijke groet, Anneke Stuij

Bronnenlijst:
The Reconnection
Bol.com