fbpx

schoolstressFrustraties bij je kind

Winand en Hugo, 8 en 10 jaar oud, hadden het op school niet naar de zin. Het ging niet goed met leren, ze hadden vaak ruzie met hun klasgenootjes en ze voelden zich niet begrepen door hun leerkracht. Als ze ’s middags thuis kwamen, reageerden ze hun spanningen af.

Hun vader bezocht in die tijd het trainingsprogramma van The Reconnection, waar hij Reconnective Healing® leerde: een soort van nieuw zintuig: “luisteren met de handen”. Het is heel eenvoudig aan te leren, dus zijn eerste reactie als Reconnective Healing Practitioner was: dit wil ik ook voor mijn kinderen. Hij nam contact met mij op.

De jongens hebben geleerd hoe zij kunnen “luisteren met hun handen” en sindsdien gebruikten ze het op school. Een paar keer per dag verdwenen hun handen even onder hun tafeltje en pasten ze deze nieuwe vaardigheid toe voor zichzelf. Het resultaat was bijzonder: op alle fronten was er vooruitgang: in de omgang met de anderen kinderen en de leerkracht en in hun prestaties op school. De sfeer thuis, na schooltijd, veranderde ook, ze hoefden zich niet meer af te reageren.
Ook nu nog, nu ze al op de middelbare school zitten, gebruiken de jongens het af en toe, wanneer ze merken dat ze het nodig hebben.

Stress voor de tandarts

Ook Sjoerd (12) gebruikte het, maar dan in de tandartsstoel, waar hij een lastige ingreep onderging. Geweldig dat hij zichzelf in balans kon brengen door simpelweg zijn handen te gebruiken! Zijn moeder, die zelf als beginnend Practitioner haar onzekerheden tegenkwam, was verbaasd over het grote gemak en zelfvertrouwen waarmee hij zijn nieuwe vaardigheid gebruikte.

Mijn eigen eerste ervaring met Reconnective Healing

Anneke Stuij en Eric Pearl (van The Reconnection)

Anneke Stuij en Eric Pearl (van the Reconnection)

Mijn eigen eerste ervaring met Reconnective Healing was in 2008. Iemand maakte mij attent op het trainingsprogramma dat de maand ervoor in Amsterdam had plaatsgevonden en ik keek op de website. Iets raakte mij. Ik bleef maar zappen naar de vele websites over deze methode. Binnen een week had ik het boek “De Reconnectie, Heel anderen, Heel jezelf” van Eric Pearl gelezen, het trainingsprogramma geboekt en een aantal sessies afgesproken voor mijzelf. Deze sessies waren indrukwekkend, en tegelijkertijd vond ik het lastig te begrijpen dat dit allemaal gebeurde zonder dat ik aangeraakt werd. Healing met de intelligentie van het universum.

Het brengt balans, er gebeurt wat goed voor je is. Het klinkt vaag en “zweverig”, maar voor mij is het een levensveranderende ervaring geweest. Wat ben ik blij dat ik me destijds geraakt voelde en die stap naar iets wat heel anders was, uit nieuwsgierigheid heb gezet.

Reconnective Healing boek

Eric Pearl - Reconnective Healing - boek

boek van Eric Pearl

Eric Pearl, de grondlegger van Reconnective Healing heeft een boek geschreven over zijn ervaringen. Over hoe Reconnective Healing zijn leven veranderd heeft. Dit boek heet “De Reconnectie, Heel anderen, Heel jezelf. Het boek is lekker leesbaar en je vindt er theorie en praktijk beschreven met de humor die Eric Pearl kenmerkt. Een aanrader!

Kinderen

Nu ik tientallen trainingsprogramma’s van The Reconnection heb meegemaakt als Teaching Assistent en ook veel gewerkt heb met kinderen met Reconnective Healing, zie ik dat mijn eigen eerste reactie echt een reactie was van een volwassene, die is opgeleid in een rationele wereld waarin we alles analyseren en etiketten geven.
Kinderen gaan hier op een andere manier mee om: ze luisteren, zien en ervaren en dan is het heel gewoon voor hen. Zo gewoon als ademhalen. Het past voor hen naadloos bij alles wat ze de rest van hun dag doen. Ze bekijken alles met nieuwe ogen, ze luisteren met nieuwe oren zonder alles in hokjes te stoppen en etiketten te plakken. Ze zien de magie op elk moment in hun dagelijkse leven: in de natuur, in hun ontmoetingen en in hun bezigheden.

Reconnective Healing is universele healing, het is niet gebonden aan ruimte of tijd, het kan gegeven worden op afstand. Kinderen zijn opgegroeid in een wereld met afstandsbedieningen en Internet, communiceren op afstand is voor hen heel normaal. Je kunt zoveel leren van de nieuwsgierigheid en openheid van kinderen!

Albert Einstein zei dat onze grootste problemen niet opgelost kunnen worden op hetzelfde denkniveau als waarop we ze gecreëerd hebben. Voor mij is Reconnective Healing inderdaad van een andere orde, van een ander niveau. Het is groots in zijn eenvoud en kan jou, vanuit die grootsheid, helpen. Het helpt je om de verbinding met jezelf te versterken, met je oorspronkelijke blauwdruk. De verbinding die je zo gemakkelijk kwijt kunt raken in onze samenleving met alle prikkels, verplichtingen en deadlines.

Reconnective Healing ervaren

De enige stap die je hoeft te zetten om hiervan te profiteren, is het loslaten van weerstand tegen iets wat anders is dan wat je gewend bent en er in te stappen met de onbevangenheid van een kind. Een sessie ervaren is een mooie eerste stap! Kijk op mijn website voor ervaringen van anderen.

Hartelijke groet, Anneke Stuij

Is deze informatie waardevol voor jou? Een like, share of comment op de sociale media helpt enorm om andere ouders om te laten profiteren van deze inzichten. Dank!

Bronnenlijst:
The Reconnection – online training
The Reconnection – trainingen in Reconnective Healing
Reconnective Healing Gezondheidsnieuws
Boek van Eric Pearl bij Bol.com
Uitgeverij Petiet
Wikipedia over Albert Einstein