fbpx

Over Anneke Stuij

 

Over Anneke

In mijn werk ben ik gericht op aandacht voor je lichaam en geest. Deze vormen een eenheid, ze reageren continu op elkaar. Chronische klachten geven stress en chronische stress geeft klachten. Soms is het moeilijk om je balans terug te vinden. Het is heerlijk als je wel met zelfvertrouwen en plezier je dagelijkse leven kunt leiden en je eigen keuzes durft te maken. Met rust in je hoofd en in je lijf.

De stressfactoren van deze tijd en onaangename ervaringen leiden echter bij veel volwassenen en kinderen tot lichamelijke klachten, spanningen of onzekerheid. Het herstel daarvan kan bij hen alleen van binnen gebeuren, maar de juiste impulsen van buitenaf kunnen zeker een stap in de goede richting geven.

Onverwerkte stress blijft aanwezig in je lichaam. Met massage en andere natuurlijke methodes help ik je om die onverwerkte emoties, stress en lijfelijke spanningen los te laten of te verminderen. Dat verhoogt de kwaliteit van je leven.

Mijn eigen pad

Ik ben geboren en opgegroeid in de Achterhoek, in Neede. Als tiener wist ik al dat ik fysiotherapie wilde studeren. Ik heb met veel plezier in Aalten in de fysiotherapie gewerkt met volwassenen en kinderen, waarbij massage een belangrijke rol speelde. In de loop van de jaren merkte ik dat spanningen bij mijn klanten vaak invloed hadden op het ontstaan van hun klachten en op hun beleving daarvan. Ik kon die spanningen met mijn gevoelige handen ook voelen in hun lijf.

Het welzijn van mijn klanten is altijd belangrijk voor mij geweest. Welzijn maakt dat je:
– meer energie hebt en meer kunt genieten
– je vrij voelt en beter weet wat je wilt doen in je leven
Dat gun ik eenieder. Vandaar dat ik vanuit de fysiotherapie overgestapt ben naar ontspanningstherapie voor volwassenen en kinderen. Met natuurlijke geneeswijzen. Eerst in Aalten, daarna in Delft, en sinds enkele jaren in Lochem.

Ik deed vele professionele vervolgtrainingen op dit gebied en datgene wat werkte, heeft een plek gevonden in mijn manier van werken. Ik heb ook geleerd om klachten als een signaal van je lichaam te beschouwen. Voor mij is het heerlijk om mij zo te ontwikkelen in mijn werk!

Opmerking: Mijn werk is geen vervanging van geneeskundige behandelingen en/of medicijnen, maar een waardevolle aanvulling. Zoek in geval van ziekte dan ook altijd contact met een arts.

Mijn drijfveer

In mijn opleiding heb ik geleerd hoe fantastisch je lichaam in elkaar zit. Het “weet” wat het moet doen om weer in balans te komen. Denk maar aan het herstel van een eenvoudige snijwond. Dit zelfgenezende vermogen van je lichaam is mijn uitgangspunt. Ik vind het super om dit zelfgenezende vermogen bij je aan te spreken en te versterken door je te helpen aan meer balans voor lichaam en geest. Zodat jij met meer gemak en plezier kunt doen wat bij jou past.

Ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen en inmiddels ook 5 kleinkinderen. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat je leven lekker loopt, thuis, op je werk en, voor je kinderen: op school. Dat lukt niet altijd. Ik herinner me mijn eigen onzekerheid in mijn tienertijd. En periodes met zorgen, frustraties en overbelasting als volwassene. Periodes met verdriet om het overlijden van lieve naasten, terwijl de wereld van je verwacht dat je gewoon doorgaat. Achteraf besef ik dat ik van die ervaringen veel geleerd heb, waardoor ik mij goed kan inleven in mijn klanten.

Ik had zelf het geluk dat een collega mij en mijn gezin destijds kon helpen op deze momenten. In mijn praktijk ben ik er op die manier graag voor jou. Met aandacht voor jou als persoon.

Het is mijn passie om kinderen en volwassenen weer te zien stralen. Dat gun ik jou ook!

Wij zijn ontzettend blij met jou. Mooi om te zien dat Leo (7) eerst een beetje zenuwachtig was in de ruimte, maar even later geheel ontspannen bij jou op de bank lag. Ook op terugweg zat hij heel ontspannen naast me in de auto, genietend van de muziek en de mooie lucht en zonsondergang. We zijn dankbaar dat de echte Leo weer meer zichtbaar is. Ontspannen zijn eigen ding aan het doen.
Zichtbaar is dat jij veel kinderen gezien, gesproken en geholpen hebt. Er is geen oordeel en dit voelt erg fijn.

Hartelijke groet, Moniek

 

“Wij kenden jouw manier van werken niet. Maar ik heb de bezoekjes als prettig ervaren. Je bent rustig, maar ook wel duidelijk. Er heerst een ontspannen en open sfeer en je bent zeker kindgericht en kindvriendelijk. Onze dochter wilde graag weer naar je toe, dus dat zegt ook wat! Het heeft haar erg geholpen en ons weer op de goede weg gebracht. Dank voor je hulp!”

Hartelijke groet, Marieke

 

“Als jouw hulp er niet zou zijn, dan zou dit voor mij voelen als onmacht. Naar jou toe gaan is vertrouwd en laagdrempelig en geeft rust, wat doorwerkt op de kinderen. Een alternatief is een (langdurig) regulier zorgtraject met mogelijk een stempel op het kind. Dat wil ik liever niet voor hen.

Tamar

“De passie van Anneke is om mensen te helpen, te helen. Anneke is een warm bad voor anderen. Ze heeft echte interesse in de ander en compassie. Ze maakt verbinding, ze luistert en ze begrijpt wat iemand nodig heeft. Ze is spiritueel en tegelijk down to earth. Ze zet zichzelf nooit op de voorgrond, het belang van de klant blijft altijd voorop staan.”

Marleen de Korver

“A beautiful human being and excellent professional! Higly recommended!”

Elsa Santos, Portugal

“Anneke werkt professioneel en betrouwbaar en ze geeft veel praktische tips waar ik als ouder blij mee ben. Naar de kinderen toe straalt ze rust en vertrouwen uit (overigens ook naar de ouders)”

Berdy Sloetjes – te Winkel

“Anneke is een hele lieve vrouw die aanvoelt wat er in je omgaat en hier haar behandeling op af stemt. Ik kan haar dan ook zeer aanbevelen mocht je ergens last van hebben.”
Rikie (59)

“Hallo Anneke, jouw manier van werken heeft mij ontzettend veel rust in mijn rouwproces gegeven. Ik was er niet mee bekend, maar de healing  vond ik zeer aangenaam. Ik heb ook van jou geleerd dat ik zelf dingen kan doen waar ik baat bij heb. Je bent een ontzettend lieve vrouw en zeer kundig”

Lieve groet, Dianne

“Anneke biedt rust en ruimte die nodig is om weer helemaal te landen!”

Monika de Waal