fbpx

Voetreflexmassage in Lochem

Wat is voetreflexmassage?

Voetreflexmassage werd vijfduizend jaar geleden in China, India en Egypte al gebruikt om de gezondheid te bevorderen. In de vorige eeuw is het als therapie verder ontwikkeld. Het wordt nu in Europa ook steeds vaker toegepast in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

De voeten zijn eigenlijk een soort plattegrond waarop de reflexen van organen, spieren, botten, bloedvaten, zenuwen en klieren te vinden zijn. Daardoor is met massage het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen. Dat zelfgenezende vermogen heeft het lichaam van nature al. Het wordt actief bij een blauwe plek of als je een wondje oploopt en ook bij herstel van ziekte of van nare ervaringen. Het lichaam is altijd op zoek naar balans en evenwicht.

Ik masseer deze drukpunten op je voeten. Mijn voetreflexmassage is vooral klachtgericht en gericht op het stimuleren van je eigen herstel. Dat doe ik bij volwassenen en kinderen. Deze massage heeft een weldadige uitwerking op lichaam en geest. Het kan verlichting geven bij bijvoorbeeld

  • spanningsklachten, spanningshoofdpijn
  • nek-, schouder- en rugklachten
  • vermoeidheid of overspannenheid
  • burn-out
  • chronische klachten

De massage bevordert de doorbloeding en doorstroming van het lichaam. Zuurstof en voeding kunnen de weefsels beter bereiken, afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Dit is een waardevolle therapie bij veel chronische en acute aandoeningen, een therapie zonder bijwerkingen. Het is gericht op klachtenvermindering, maar ook op balans en welzijn.

Hoe lang duurt een voetreflexmassage?

De sessie met voetreflexmassage duurt bij mij een uur. Tijdens de massage zal ik de reflexpunten op beide voeten behandelen, waarbij de nadruk ligt op de gebieden die aandacht nodig hebben.

voetreflexmassage

Voetreflexmassage bij specifieke klachten

Bij een specifieke klacht kunnen de reflexzones van de pijnpunten en de keten erom heen gemasseerd worden. Heb je klachten in je nek, schouders of bovenrug? Dit komt veel voor bij mensen die veel uren zittend werk doen of telkens dezelfde bewegingen maken in hun werk.
Je kunt bij mij bijvoorbeeld een reflexzonetherapiesessie voor nek en schouder boeken. Hierbij neem ik de reflexen van je pijnlijke plekken onder handen.

Bij een klacht van pijn of stijfheid in de nek-schouderregio zijn dat meestal de reflexzones van de nek, schouders, armen, en handen. Van de spieren, zenuwen en bloedvaten in dat gebied. Dat geeft een ontspannende invloed in de hele keten. Ook geef ik advies w.b. oefeningen die je zelf kunt doen om je spierspanning te verbeteren.

Voetreflexmassage bij chronische klachten

Je kunt bij mij terecht voor begeleiding bij chronische klachten of ziekte. Dat kan in enkele sessies of in een langduriger traject. De basis is dan nog steeds de reflexzonemassage. Maar tijdens deze sessie is het ook mogelijk om samen te onderzoeken wat je kunt doen om opgespaarde spanningen los te laten en om je vitaler te voelen. Daar help ik graag bij.

Ik begeleid mensen met een burn-out, chronische vermoeidheid, kanker, Long Covid, diverse andere chronische ziekten en met verlies en rouw. Het gaat daarbij om ontspanning van lichaam en geest en het stimuleren van eigen herstel.

Voetreflexmassage bij kinderen

Reflexzonemassage op voeten en handen is voor kinderen heel ontspannend en gezond. In mijn praktijk kan ik je ook adviseren over de nuttige reflexpunten die je bij jouw kind kunt masseren. Gebaseerd op de energie en het welzijn van jouw kind, dus advies op maat. Met deze kennis kun je je kind ook zelf thuis helpen om te ontspannen. Dat kan al vanaf de babytijd. Lees meer over massage voor je kind achter deze link

Opmerking: Voetreflexmassage is geen vervanging van geneeskundige behandelingen en/of medicijnen. Zoek in geval van ziekte dan ook altijd contact met een arts.

Veelgestelde vragen over reflexzonemassage

Wat is voetreflexmassage?

Voetreflexmassage werd vijfduizend jaar geleden in China, India en Egypte al gebruikt om de gezondheid te bevorderen. Op de voeten zijn de reflexen van organen, spieren, botten, bloedvaten, zenuwen en klieren te vinden. Daardoor is met massage het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen.

Is er een wetenschappelijke onderbouwing voor voetreflexmassage?

Ja, er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van voetreflexmassage. Veel van die onderzoeken zijn te vinden in PubMed. PubMed is een via het internet vrij (gratis) toegankelijke zoekrobot die de MEDLINE-databank met referenties naar medisch wetenschappelijke artikelen evenals de database met boeken van de NCBI doorzoekt. Vrijwel alle medisch belangrijke publicaties van de laatste tientallen jaren zijn daarin te vinden, over het algemeen met minimaal een samenvatting van het artikel, soms met een link naar het complete artikel. PubMed_Reflexologie.

Hoe boek ik een sessie?

Je kunt online een sessie boeken op de pagina Afspraak maken, maar je kunt ook contact met Anneke opnemen via mail of telefoon.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Het aantal sessies gebeurt in overleg. Het is je eigen keuze. Meestal raad ik aan om met drie sessies te beginnen. Het fijne daarvan is, dat we kunnen zien hoe de reactie op de sessies is. Daarna kun je zelf bekijken of je meer sessies wilt boeken.

Wordt het gedekt door de zorgverzekering?

Bij de meeste zorgverzekeraars zitten mijn behandelingen met voetreflexmassage in het aanvullende pakket voor alternatieve geneeswijzen. Achter de link vind je de actuele lijst.
Neem gerust contact met mij op voor meer informatie hierover.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, een verwijzing van de huisarts is niet nodig. In sommige gevallen kan het wel zo zijn dat ik je vraag om contact met je huisarts op te nemen om te vragen of het goed is om met voetreflexmassage te beginnen. Dit is afhankelijk van de klacht waarmee je komt.

“Je voeten dragen je door het leven, ze verdienen zorgvuldige aandacht. Ze worden blij van een deskundige voetreflexmassage.”