fbpx

Massage in Lochem

Massage is één van de oudste therapieën die we kennen. Het maakt oxytocine aan, wat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd. Massage geeft een gevoel van veiligheid, geborgenheid en hechting. Het is een natuurlijke manier om stress te verlagen, pijn en klachten te verminderen en de stofwisseling te verbeteren.

Klik op deze link om te lezen wat de veel voorkomende redenen zijn voor een afspraak voor massage in mijn praktijk.

Stoelmassage

Stoelmassage is gebaseerd is op de traditionele Japanse drukpuntmassage. Je neemt geheel gekleed plaats op een bijzonder comfortabele stoel. In 25 minuten masseer ik veel drukpunten op hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen. Ik maak geen gebruik van olie, waardoor de massage ook uitermate geschikt is voor toepassing op de werkplek.

Wat doet stoelmassage?

  • Stoelmassage geeft ontspanning op een snelle en plezierige manier.
  • Het bevordert de circulatie, waardoor afvalstoffen uit het lichaam versneld worden afgevoerd
  • Het stimuleert het zelfgenezende vermogen en heeft een positieve uitwerking op je spieren en op je gezondheid.
  • Het heeft een therapeutisch effect: het geeft een verlichting van bestaande klachten
  • Het bevordert het bewustzijn van het lichaam en het algeheel welzijn.

Mijn eerdere achtergrond als fysiotherapeut verzekert je van een deskundige aanpak.

Stoelmassage in Lochem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stoelmassage bij bedrijven

In de omgeving van mijn vorige woonplaats Delft heb ik vele jaren stoelmassage gegeven bij grote en kleine bedrijven. Ik doe dat in de regio Lochem niet meer op regelmatige basis, maar nog steeds graag bij evenementen of op speciale dagen. Bijvoorbeeld de Dag van de Secretaresse of de Dag van de Medewerker.

Werkgevers in de omgeving Lochem kunnen contact met mij opnemen over de mogelijkheden voor een stoelmassage voor hun personeel. Voor een speciale gelegenheid of voor een massagecadeaubon in hun kerstpakket. Neem gerust contact met me op via het contactformulier of via de telefoon, voor meer info hierover.

Handreflexmassage

Hoewel de voeten vaak het meest worden geassocieerd met reflexzonetherapie, zijn de reflexen op de handen even effectief. Handreflexmassage wordt soms gebruikt als een verwenmassage, maar kan ook therapeutisch ingezet worden. De principes zijn vergelijkbaar met die van voetreflexmassage: ook op de handen zijn dezelfde reflexpunten te vinden. Deze reflexen zijn ook heel geschikt voor zelfzorg: reflexen die je thuis kunt masseren als je bepaalde klachten hebt. Als je benieuwd bent of het wat voor je is, bel of mail me dan gerust.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt bij mij terecht voor begeleiding bij chronische klachten. De basis is dan nog steeds de reflexzonemassage. Maar tijdens deze massage is het ook mogelijk om samen te onderzoeken waar je klachten vandaan kunnen komen en naar wat je kunt doen om je oude opgespaarde spanningen los te laten. Daar kan ik bij helpen.

Ik begeleid mensen met een burn-out, chronische vermoeidheid, kanker, Long Covid, diverse andere chronische ziekten en met verlies en rouw. Het gaat daarbij om ontspanning van lichaam en geest en het stimuleren van eigen herstel.

Persoonlijk traject

Je kunt bij mij ook terecht voor coaching- of ontwikkeltraject. Voor een periode of voor een aantal behandelingen. Hierbij gebruik ik ontspanningsoefeningen. Mijn focus ligt hierbij op het helpen loslaten van belemmerende (gedachte)patronen vanuit eerdere werk- en levenservaringen. Dit brengt meer ontspanning, kracht, inzicht, authenticiteit, energie, verbinding en plezier in het leven.

Massagebon als cadeautip

Verras je moeder, partner, vriend(in) of collega met een massagebon voor een heerlijke stoelmassage of voetreflexmassage. Deze massagebon is niet alleen een mooi cadeau om te krijgen, maar ook om te geven. Je geeft hier hiermee een ervaring cadeau. Leuk als uniek, origineel en gezond cadeau. Voor iedereen die weleens wat extra aandacht verdient, een bedankje heeft verdiend, of jarig is maar alles al heeft.

Ideaal voor de feestdagen, verjaardagen, in het Kerstpakket. Zo’n attent en duurzaam cadeau is een warm gebaar dat gewaardeerd zal worden door degene die het ontvangt. Het laat zien dat je om de ander geeft. Via het contactformulier of telefonisch kun je een massagebon bestellen.

Massage voor je kind

Massage en de aanraking van reflexen zijn voor kinderen heel ontspannend en gezond. In mijn praktijk kan ik je ook adviseren over wat je bij jouw kind kunt doen op het gebied van massage. Gebaseerd op de energie en het welzijn van jouw kind, dus advies op maat. Met deze kennis kun je je kind ook zelf thuis helpen om te ontspannen. Lees meer over massage voor je kind achter deze link.

Opmerking: Mijn werk is geen vervanging van geneeskundige behandelingen en/of medicijnen. Zoek in geval van ziekte dan ook altijd contact met een arts.

Veelgestelde vragen over massage

Is je reflexzonemassage hetzelfde als een voetreflexmassage?

Dat kan, maar dat hoeft niet. Voetreflexzonemassage is het meest bekend, maar de reflexen kunnen ook gemasseerd worden op de handen. Dat is net zo effectief.

Werken jouw sessies voor lichamelijke en psychische problemen?

Iedere gezondheidsaandoening is een combinatie van lichamelijke, mentale, spirituele en emotionele aspecten. We classificeren het aan de hand van het meest op de voorgrond tredende kenmerk, de medische diagnose.

Mijn sessies zijn gericht op het herstel van de balans. Hoewel er veel bijzondere reacties in mijn praktijk hebben plaats gevonden, is er geen garantie dat dit met iedereen met dezelfde diagnose of ongemak zal gebeuren.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Het aantal sessies gebeurt in overleg. Het is je eigen keuze. Meestal begin ik met maximaal drie sessies, zodat we kunnen zien hoe de reactie is. Daarna kun je zelf bekijken of je meer sessies wilt boeken.

Hoe kan ik een sessie met Anneke afspreken?

Een afspraak maken voor jezelf of voor je kind kan 24 uur per dag, online. Zeven dagen per week. Als je eerst vragen wilt stellen, kun je een bericht sturen via het contactformulier. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.

“De afgelopen jaren heeft Anneke bij mij  op kantoor de massages verzorgd ter preventie van allerlei fysieke klachten bij zowel onze werknemers als de directie. Anneke is een echte vakvrouw, professioneel en heeft een grote mate van deskundigheid. Tevens is Anneke gezellig in de omgang en is het ondergaan van een door haar gegeven massage een “moment van vakantie” in de dagelijkse hectiek.”

Sander Schreve

Ik heb net mijn gewonnen stoelmassage mogen ervaren bij Anneke Stuij.
Wat was dat een fijne ervaring! Ik voel me heerlijk ontspannen.
Snel een nieuwe afspraak gemaakt! Dit moet je echt proberen top! Anneke Stuij bedankt?

Nina van Dijk – Goorhuis

Ik had al een hele tijd last van mijn schouder en nek. Via mijn schoondochter kwam ik bij Anneke in de praktijk. Dit was een hele fijne ervaring. Na een paar keer massage was ik van mijn klachten af. Ze is een hele lieve vrouw die aanvoelt wat er in je omgaat en hier haar behandeling op af stemt.

Ik kan haar dan ook zeer aanbevelen mocht je ergens last van hebben.”

Rikie (59)

 

“In het kader van de Wereldgezondheidsdag een stoelmassage gekregen van Anneke. Toen ik er heen ging had ik al enige tijd last van nek/schouder. Vandaag, een dag na de massage, kwam ik er tijdens het avond eten achter dat ik de hele dag geen last heb gehad. Dus zeker een aanrader !! Dank je wel Anneke!”

Hetty

Ik ervaar je massage als een moment van rust. Het is belangrijk om tijd te maken voor jezelf en goed te zorgen voor je lichaam.

Lynne

“De stoelmassages van Anneke zorgen voor ontspanning. Mijn pijn in de nek is verminderd.
Anneke zorgt voor een plezierige ontvangst en toont empathie.”

Hermien (65)

“De massage voelt voor mij als een mini-vakantie. Ik kijk er elke keer weer naar uit”

Sabine 

“Touch comes before sight, before speech. It is the first language and the last, and it always tells the truth.”

“Aanraking komt voor het zien, voor de spraak. Het is de eerste taal en de laatste en het vertelt altijd de waarheid.”

Quote van Margaret Atwood