fbpx

Massage

 

Massage is één van de oudste therapieën die we kennen. Het maakt oxytocine aan, wat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd. Massage geeft een gevoel van veiligheid, geborgenheid en hechting. Het is een natuurlijke manier om stress te verlagen, pijn en klachten te verminderen en de stofwisseling te verbeteren.

Klik op deze link om te lezen wat de veel voorkomende redenen zijn voor een afspraak voor massage in mijn praktijk.

Voetreflextherapie

reflexzonemassageHet hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten. Veel punten op de voet corresponderen met o.a. organen, klieren en spieren in het lichaam en worden de ‘reflexzones’ genoemd. De verbinding loopt via de zenuwbanen.

Voetreflextherapie is gericht op het stimuleren van je zelfgenezende vermogen. Ik masseer de drukpunten op je voeten. Deze massage heeft een genezende uitwerking op lichaam en geest. Mijn reflexzonemassage is vooral klachtgericht en gericht op jouw herstel. Het kan verlichting bij bijvoorbeeld

  • spanningsklachten, spanningshoofdpijn
  • nek-, schouder- en rugklachten
  • vermoeidheid of overspannenheid
  • burn-out
  • chronische klachten

De massage bevordert de doorbloeding en doorstroming van het lichaam. Zuurstof en voeding kunnen de weefsels beter bereiken, afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Dit is een waardevolle therapie bij veel chronische en acute aandoeningen, doordat pijn zonder bijwerkingen bestreden wordt. Het is gericht op balans.

Handreflextherapie

Handreflexen zijn minder bekend dan de voetreflexen, maar ze zijn net zo effectief en ontspannend. Hand- en voetreflextherapie zijn geschikt voor iedereen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Met name bij chronische klachten kan reflexzonetherapie helpen om de balans te herstellen. Als je benieuwd bent of het wat voor je is, bel of mail me dan gerust.

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is veel uitgebreider dan de voet- en handreflexen alleen. Er zijn ook de segmentale reflexen. Je lichaam is één grote reflex. Je nek is belangrijk voor je schouders, armen, handen en je bovenlichaam. En je onderrug is belangrijk voor je benen, heupen en je buikgebied. Massage of aanraking van de juiste reflexen op je nek en rug helpt om je lichaam beter te laten functioneren en pijn, spanningen en klachten te verminderen.

Je lichaam zit ingenieus in elkaar, met veel interne verbindingen.  Geweldig om dit indrukwekkende mechanisme te benutten voor een betere gezondheid.

Reflexzonetherapie nek-schouder

Heb je klachten in je nek, schouders of bovenrug? Dit komt veel voor bij mensen die veel uren zittend werk doen. Je kunt bij mij een reflexzonetherapie sessie voor nek en schouder boeken. Hierbij neem ik de reflexen van je pijnlijke plekken onder handen. Ook geef ik advies w.b. oefeningen die je zelf kunt doen om je spierspanning te verbeteren.

Massage voor je kind

Massage en de aanraking van reflexen zijn voor kinderen heel ontspannend en gezond. In mijn praktijk kan ik je ook adviseren over de nuttige reflexpunten die je bij jouw kind kunt masseren. Gebaseerd op de energie en het welzijn van jouw kind, dus advies op maat. Met deze kennis kun je je kind ook zelf thuis helpen om te ontspannen. Lees meer over massage voor je kind achter deze link.

Stoelmassage

Stoelmassage is gebaseerd is op de traditionele Japanse drukpuntmassage. Je neemt geheel gekleed plaats op een bijzonder comfortabele stoel. In 20 minuten masseer ik veel drukpunten op hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen. Ik maak geen gebruik van olie, waardoor de massage ook uitermate geschikt is voor toepassing op de werkplek.

Wat doet stoelmassage?

  • Stoelmassage geeft ontspanning op een snelle en plezierige manier.
  • Het bevordert de circulatie, waardoor afvalstoffen uit het lichaam versneld worden afgevoerd
  • Het stimuleert het zelfgenezende vermogen en heeft een positieve uitwerking op je spieren en op je gezondheid.
  • Het heeft een therapeutisch effect: het geeft een verlichting van bestaande klachten
  • Het bevordert het bewustzijn van het lichaam en het algeheel welzijn.

Mijn eerdere achtergrond als fysiotherapeut verzekert je van een deskundige aanpak.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt bij mij terecht voor begeleiding bij chronische klachten. De basis is dan nog steeds de reflexzonemassage. Maar tijdens deze massage is het ook mogelijk om samen te onderzoeken waar je klachten vandaan kunnen komen en naar wat je kunt doen om je oude opgespaarde spanningen los te laten. Daar kan ik bij helpen.

Ik begeleid mensen met een burn-out, chronische vermoeidheid, kanker, Long Covid, diverse andere chronische ziekten en met verlies en rouw. Het gaat daarbij om ontspanning van lichaam en geest en het stimuleren van eigen herstel.

Persoonlijk traject

Je kunt bij mij ook terecht voor coaching- of ontwikkeltraject. Voor een periode of voor een aantal behandelingen. Hierbij gebruik ik ontspanningsoefeningen. Mijn focus ligt hierbij op het helpen loslaten van belemmerende (gedachte)patronen vanuit eerdere werk- en levenservaringen. Dit brengt meer ontspanning, kracht, inzicht, authenticiteit, energie, verbinding en plezier in het leven.

 

Opmerking: Mijn werk is geen vervanging van geneeskundige behandelingen en/of medicijnen. Zoek in geval van ziekte dan ook altijd contact met een arts.

“De afgelopen jaren heeft Anneke bij mij  op kantoor de massages verzorgd ter preventie van allerlei fysieke klachten bij zowel onze werknemers als de directie. Anneke is een echte vakvrouw, professioneel en heeft een grote mate van deskundigheid. Tevens is Anneke gezellig in de omgang en is het ondergaan van een door haar gegeven massage een “moment van vakantie” in de dagelijkse hectiek.”

Sander Schreve

“Ik heb net mijn gewonnen stoelmassage mogen ervaren bij Anneke Stuij.
Wat was dat een fijne ervaring! Ik voel me heerlijk ontspannen.
Snel een nieuwe afspraak gemaakt! Dit moet je echt proberen top! Anneke Stuij bedankt👍

Nina van Dijk – Goorhuis

Ik had al een hele tijd last van mijn schouder en nek. Via mijn schoondochter kwam ik bij Anneke in de praktijk. Dit was een hele fijne ervaring. Na een paar keer massage was ik van mijn klachten af. Ze is een hele lieve vrouw die aanvoelt wat er in je omgaat en hier haar behandeling op af stemt.

Ik kan haar dan ook zeer aanbevelen mocht je ergens last van hebben.”

Rikie (59)

 

“In het kader van de Wereldgezondheidsdag een stoelmassage gekregen van Anneke. Toen ik er heen ging had ik al enige tijd last van nek/schouder. Vandaag, een dag na de massage, kwam ik er tijdens het avond eten achter dat ik de hele dag geen last heb gehad. Dus zeker een aanrader !! Dank je wel Anneke!”

Hetty

Ik ervaar je massage als een moment van rust. Het is belangrijk om tijd te maken voor jezelf en goed te zorgen voor je lichaam.

Lynne

“De stoelmassages van Anneke zorgen voor ontspanning. Mijn pijn in de nek is verminderd.
Anneke zorgt voor een plezierige ontvangst en toont empathie.”

Hermien (65)

“De massage voelt voor mij als een mini-vakantie. Ik kijk er elke keer weer naar uit”

Sabine 

“Touch comes before sight, before speech. It is the first language and the last, and it always tells the truth.”

“Aanraking komt voor het zien, voor de spraak. Het is de eerste taal en de laatste en het vertelt altijd de waarheid.”

Quote van Margaret Atwood