fbpx

Reacties kinderen

 
De reacties, ervaringen en effecten van de sessies zijn bij iedereen verschillend, maar er zijn wel enkele overeenkomsten. De sessie wordt meestal ervaren als zeer ontspannend en prettig.

Ouders van kinderen van 0-18 jaar merken bij hun kind vaak verbetering w.b.:

  • Plezier op school en thuis
  • Zelfvertrouwen
  • De omgang met anderen
  • Energie
  • Concentratie
  • Meer innerlijke rust
  • Slapen

“Wij kenden jouw manier van werken niet. Maar ik heb de bezoekjes als prettig ervaren. Je bent rustig, maar ook wel duidelijk. Er heerst een ontspannen en open sfeer en je bent zeker kindgericht en kindvriendelijk. Onze dochter Vicky (7) wilde graag weer naar je toe, dus dat zegt ook wat! Het heeft haar erg geholpen w.b. het inslapen en ons weer op de goede weg gebracht. Dank voor je hulp!”

Moeder Marieke

“Milonke (net 4) was al vanaf haar babytijd boos op haar vader. Dat gaf altijd strijd. Na de 1e sessie is het een stuk rustiger en gezelliger geworden thuis. “Er is nu geen oorlog meer in huis”. Ook praat Milonke nu meer vrijuit met haar beide opa’s en durft ze ook alleen onder de douche te gaan. Fijn voor ons allemaal”

Moeder Merel

“Onze zoon Yannick (12) is gistermiddag aan een welverdiende vakantie begonnen. De inmiddels derde proefwerkweek in de week voor Pasen heeft hij meer relaxed doorstaan en doorlopen dan de twee ervoor en de cijfers die hij tot nu toe terug heeft gekregen vallen hoger uit dan dat hij zelf had verwacht. Dit wilde ik heel graag even met je delen: nogmaals dank voor je sessie, Anneke!”

Moeder Claire

“Johnny (13), heeft al vanaf zijn babytijd last van verstopping en daar zijn hele leven chronisch laxeermiddelen voor gebruikt. Na de eerste voetmassagesessie van woensdag had hij in het eerstvolgende etmaal 5 keer ontlasting op de wc. Kennelijk had zijn lichaam veel opgeslagen en moest er wat losgelaten worden! Het is nu genormaliseerd. Hij heeft besloten dat hij de laxeermiddelen niet meer wil gebruiken en heeft zijn ontlasting 2-3 keer per week. Hij heeft ook geleerd welke punten hij zelf kan masseren om dit zo te houden!”

Moeder Brenda

“Na de eerste sessie wisten we niet wat we meemaakten. Fleur (9) zat vol energie en was ontzettend vrolijk. Waar ze eerst veel eerder aangebrand was, kon ze daarna een stuk luchtiger reageren op situaties. Nu we een paar weken verder zijn, is die eerste energie enigszins genormaliseerd maar zien we dat ze in het algemeen rustiger in haar vel zit: meer in balans”.

Moeder Olga

“Britt (10) had last van claustrofobie en nachtmerries. Ze slaapt nu beter, waardoor ze overdag fitter is en alles soepeler gaat. En na de eerste sessie deed ze voor het eerst in haar leven de wc-deur van binnen op slot. Ze zei zelf: “Ik dacht ineens, waarom ook niet”. Na de tweede sessie mag de slaapkamerdeur ’s nachts op een kiertje in plaats van wagenwijd open”

Moeder Anita

Dylan (6) en Jennifer (4) waren al ruim een jaar heel verdrietig om het overlijden van hun oma, ruim een jaar geleden. Gevolg: dagelijkse huilbuien en veel emotionele momenten. Twee sessies met massage, buikademhalingsoefeningen en advies voor thuis, hebben volgens de ouders goed geholpen:
“Hoi Anneke, het gaat goed met de kinderen. Dylan (6) is rustiger geworden. Jennifer (4) heeft minder last van de buik en ze kan er beter mee omgaan. Dus we zijn blij dat we geweest zijn. Mocht het veranderen, dan komen we zeker terug. Nogmaals bedankt voor de hulp ?? en vriendelijke groet!”

Moeder Melinda

“Mijn dochter Guusje (nu 7 jaar) heeft bij haar geboorte een Erbse Parese opgelopen, een verlamming van haar arm. Ik was benieuwd of er verbetering mogelijk zou zijn en maakte een afspraak. Anneke vertelde duidelijk dat het niet zozeer gaat om een specifieke klacht behandelen, maar om balans te brengen.Kortom, we gingen er niet heen om haar verlamming aan te pakken, maar om te zien of er een disbalans zou kunnen worden opgeheven, wat het ook zou zijn.

Guusje ging op de massagetafel liggen en had het idee dat zij een heel uur alert was gebleven, maar in feite was zij binnen 5 minuten ontspannen. Na de sessie was zij diep ontspannen. Een paar dagen na de 1e sessie zei ze verbaasd: “ He, mama, ik pak mijn glas met mijn andere hand (waar de verlamming zat), dat doe ik normaal nooit!”  In de weken erna gebruikte zij haar hand en arm intensiever. Tegelijk viel mij op dat zij meer ontspannen was in haar gedrag, heel lief en zorgzaam naar anderen. Mijn dochter is nu 3 keer geweest en we wachten nu verder af hoe het verloopt. Ik ben heel tevreden met het resultaat tot nu toe.”

Moeder Yolanda

“Het lijkt wel of wij na de sessie van Berit (12) een heel ander kind hebben gekregen. Dingen die ze nooit zelf deed en nu wel zijn o.a contact maken met kinderen, zelf kleding uitzoeken, schooltas uit pakken, niet meer in discussie gaan. Ze is heel prettig in de omgang,en voelt zich ook niet meer depressief. Zo zijn er nog veel meer dingen die wij bij haar zien. Berit merkte het zelf meteen, ze was veel socialer en was daar erg verbaasd over. Ze stond op de wachtlijst voor een logeerhuis omdat het thuis niet meer ging. Ze gaat daar nu wel naar toe. Niet omdat het thuis niet meer gaat, maar ze vind het leuk om te gaan.

Haar leerkrachten merken zeker verschil, normaal hadden ze toch wel een kluif aan haar. Niet luisteren, letten op klasgenoten, moeilijk contact maken, geen concentratie. Nu gaat alles veel soepeler. Haar schoolwerk is ook erg voor uit gegaan, zelfs haar handschrift en vooral haar creatieve kant is veel sterker geworden. Ze vroegen mij dan ook: “Weet je waar het door komt, dat het zo goed gaat?” Want ze zien allemaal dat er iets gebeurd moet zijn. Het is fantastisch voor ons allen.”

Moeder Marleen

“Onze zoon van 6 was altijd erg verlegen en bang voor nieuwe dingen of ervaringen. Nu geniet hij meer van wat er gebeurt.”
Moeder Vanessa

“Hartelijk bedankt voor de behandeling van onze zoon Aad gisteren. Hij heeft heel goed geslapen en voelt zich heel ontspannen. Zo fijn!!! Bedankt!!! Je weet niet hoe dankbaar ik ben. Geen idee hoe lang Aad ontspannen is, maar iedere dag is er één.”

Moeder Marina

“Leo (7) beet op zijn nagels, maar vervolgens zelfs het vel van z’n vingertoppen. We hebben een aantal weken na de eerste sessie voor het eerst in twee jaar zijn nagels weer moeten knippen.”

Moeder Moniek

Opmerking: Bij mijn werk zijn er geen garanties en beloften. Mijn werk is geen vervanging van geneeskundige behandelingen en/of medicijnen. Zoek in geval van ziekte dan ook altijd contact met een arts.
ontspanningstherapie

Download nu gratis: ‘Waarom ontspanningstherapie?’