fbpx

Reconnective Healing

Wat is Reconnective Healing?

Reconnective Healing is een krachtige, nieuwe vorm van healing, die ons in balans kan brengen op verschillende niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Bij het ervaren van deze helende frequenties lijken blokkades  weg te vallen, waarbij er meer balans komt voor lichaam. Er zijn 1-3 sessies aanbevolen en daarna is het goed om de healing de tijd te geven om zich te ontvouwen. Reconnective Healing leidt tot meer plezier, energie en incasseringsvermogen van de cliënt.

Waarom boeken mensen een Reconnective Healing® sessie?

Soms boeken mensen een sessie omdat ze nieuwsgierig zijn naar deze bijzondere ervaring. Of omdat ze klachten hebben, zoals:

 • angsten
 • nervositeit
 • spier- en gewrichtsklachten
 • pijnklachten
 • vermoeidheid
 • onbegrepen chronische klachten
 • slaapproblemen
 • onzekerheid
 • depressiviteit
 • overgevoeligheid
 • dyslexie
 • autisme
 • trauma’s, gedrag- en leerproblemen.

Dit is een kleine greep uit mijn praktijkervaring met kinderen en volwassenen in de afgelopen jaren.

Op de Gezondheidskrant.nl kun je een informatief artikel lezen dat ik samen met mijn collega Nadia van Raam heb geschreven:
“Reconnective Healing richt zich op balans en herstel”

Reconnective Healing sessie

De afspraak voor een healing sessie duurt 60 minuten.  Dit is inclusief een voor- en een nagesprek. Tijdens de sessie lig je op de rug op een massagetafel, met kleding aan en met je ogen dicht.  Met een open aandacht voor wat je tijdens de sessie ervaart. Het is een positief proces waarbij er gebeurt wat je op dat moment nodig hebt.
De sessies dienen zo geurvrij mogelijk plaats te vinden, dus het is goed om parfum en geparfumeerde zeep, haar- en huidproducten voorafgaand aan de sessie te vermijden.

Normaal gesproken worden er 1-3 sessies aanbevolen.

Sessie voor een kind

Uit jarenlange ervaring weet ik dat kinderen sneller reageren dan volwassenen, ze nemen nieuwe patronen gemakkelijk in zich op. Dit is bij Reconnective Healing ook het geval. Kinderen van alle leeftijden reageren bijzonder er goed op vanwege hun vitaliteit en flexibiliteit. Elk kind is welkom, er zijn geen contra-indicaties voor Reconnective Healing.

Voor kinderen kan de healing sessie er iets anders uitzien, afhankelijk van hun leeftijd en beweeglijkheid. Bij kleine kinderen kan het op schoot bij een ouder of op de grond bij een speelgoeddoos.

Klik hier om meer te lezen over Reconnective Healing bij  kinderen.

Reconnective Healing

Anneke Stuij en Eric Pearl

De oorsprong

Reconnective Healing is begonnen bij dr. Eric Pearl, een succesvolle chiropractor in Los Angeles. Na een serie ongewone gebeurtenissen in 1993 merkte hij dat er bij een aantal van zijn patiënten  wonderbaarlijke genezingen plaats van allerlei ziekten en klachten plaats vonden. Hij geeft nu 45 weken per jaar trainingen over de hele wereld. Ik ben veel jaren lid geweest van het internationale Teaching Team en heb in die tijd veel van deze trainingen meegemaakt over de hele wereld. 

Wetenschap

De resultaten van Reconnective Healing zijn zo bijzonder dat wetenschappers en artsen van over de hele wereld veel onderzoek gedaan hebben en nog steeds doen. Vanuit de wens om de effecten van deze methode te begrijpen. Als je hier meer over wilt weten, kun je lezen in de bestseller van Eric Pearl: “De Reconnectie, heel anderen, heel jezelf”  of het boek “Science confirms Reconnective Healing” van dr. Konstantin Korotkov. Je kunt ook zijn website  bezoeken.

Opmerking: Reconnective Healing®  is geen vervanging van geneeskundige behandelingen en/of medicijnen. Zoek in geval van ziekte dan ook altijd contact met een arts.

Sessie op afstand

Mocht je niet in staat zijn om naar Lochem te komen of woon je ver weg, dan kun je een healing op afstand boeken. Bij Reconnective Healing werkt dit prima. Het werkt op afstand zelfs sterker dan dichtbij. We spreken een tijd af waarop je ongestoord op je bed op of een gemakkelijke stoel plaatsneemt.  De kosten van de sessie maak je dan van te voren over en na afloop bellen we om je ervaring van de healing te bespreken.

“Ik heb al geruime tijd last van een klapvoet en werd door een collega gewezen op de mogelijkheid van Reconnective Healing sessie bij Anneke Stuij.

De reguliere geneeskunde had mij niet veel te bieden buiten een brace, waar ik echt niet gelukkig van werd. Lopen was een behoorlijke inspanning, die ik begon te vermijden. Nadat ik het één en ander had gelezen over Reconnective Healing belde ik Anneke voor een afspraak. Plezierig dat ik al zo snel terecht kon. Ik ben er heel open ingegaan, zo van ik zie wel wat het doet, maar tegelijkertijd ook met een sterke hoop op verbetering van mijn klapvoet.

Ik heb de sessie zelf als zeer plezierig en ontspannen ervaren. Het was alsof er een warme deken over me heen lag. Toen ik thuiskwam, merkte ik dat ik mijn linkervoet ook weer een stukje kon opheffen, en nu na een paar dagen tel ik de volgende zegeningen:

Geen doof gevoel meer in mijn linkervoet, ik kan hem zelfs een stukje opheffen als ik op m’n hakken sta. Geen zenuwpijnen meer in mijn been, hij ‘hoort weer bij mij’. Ik loop weer in balans en ik loop weer zonder erbij na te denken. Ik kan weer rustig op m’n bureaustoel zitten, zonder continu met m’n voeten bezig te zijn. Als ik in bed lig met mijn benen gestrekt, rolt mijn voet niet meer naar buiten.

En toen ik met mijn echtgenoot boodschappen ging doen, werd ik bij mijn hand gegrepen, niet zo snel…. En dat terwijl ik de laatste tijd al gauw aan zijn arm hing voor steun.

Af en toe kan ik het nog niet geloven, moet ik even controleren of ik écht wel mijn voet kan optillen, of het geen “wishful thinking” is. Ik ben heel erg blij met en dankbaar voor deze wonderbaarlijke uitkomst.”

Anneke (55)

“De sessie was heerlijk ontspannen. Ik voelde tintelingen en af en toe voelde ik wisseling van temperatuur in mijn lichaam. Dit duurde een aantal seconden en dan was het weer weg. Het resultaat van de sessie is dat ik zelf ook de opleiding Reconnective Healing ben gaan volgen. Het is heel bijzonder.”

 Helga (38)

“Na de eerste sessie had ik het gevoel of ik op vakantie ben geweest. Ik ben nu nog wel druk, maar heel relaxed. Mensen om mij heen merken het ook aan mij. “

Ulrike (35)

“Ik had het idee dat er wat gebeurde op de plekken waar ik altijd last van heb of heb gehad. Het voelde heerlijk rustig en ontspannen. Eerst vooral in mijn hoofd, maar later ook in mijn armen en benen. Heel bijzonder.”

Sandrien (29)

“Het was alsof ik in de massagetafel zakte. Alsof er veel “verdriet en rotzooi” uit mij ging. Alles begon te stromen en te tintelen. Nu nog, heerlijk!”

Nel (68)

“Er gebeurde van alles. Ik besefte dat ik hier voor mezelf lag. Ik voelde vertrouwen. Ik voelde ook een pijnpunt, waar ik naar toe ging. Het leek verdriet. Direct kwam bij mij de gedachte op: ga er maar niet in, laat het maar gaan. Ik kon het laten gaan.”
Ingrid (33)

“Vanwege mijn fysieke gesteldheid zag ik erg op tegen de bruiloft in de familie, maar ik heb het goed doorstaan. Het was geweldig om mee te mogen maken. Twee keer ben ik gaan liggen en heb ik de Reconnective Healing energie door mijn lichaam voelen gaan. Ik voelde dat heel goed. Heel hartelijk dank, ik ben je heel dankbaar!”

Christie