fbpx

Massage Kinderen

 

Massage bij kinderen

Massage en de aanraking van reflexpunten zijn een effectieve manier om kinderen te helpen om hun spanningen los te laten. Kinderen houden van aanraking, ze raken ook graag aan.

Je kunt een sessie boeken voor je kind als je merkt dat je kind niet lekker in het vel zit of spanningsklachten heeft, thuis en/of op school. Je merkt dat als ouder snel genoeg. Klik op deze link om te lezen wat de veel voorkomende redenen zijn voor een afspraak voor massage bij kinderen in mijn praktijk.

Reflexzonemassage is geschikt voor kinderen van 0-18 jaar.

Massage werkt op lichaam en geest. Het effect van massage bij baby’s is bij toeval ontdekt. Lees hier meer over in mijn blog over massage. Massage van kinderen heeft veel goede effecten, zo ontdekte Tiffany Field, de expert in “aanrakingsonderzoek”. Zij heeft de invloed van massage op het lichaam gemeten. Door metingen onder de huid, en meting van hartslag, bloeddruk en van het niveau van de stresshormonen.

Uit het onderzoek van haar en van anderen weten we dat massage:

  1. Agressie vermindert. Het geeft je een veilig gevoel.
  2. Stress vermindert
  3. Depressie vermindert
  4. Pijn vermindert
  5. Een positieve invloed heeft op je immuunsysteem
  6. De circulatie in je lichaam verbetert.
  7. Je slaap verbetert
  8. Je dagelijkse leven en eetpatroon verbetert
  9. Meer plezier geeft
  10. Leidt tot meer aandacht voor anderen, meer empathie

Ken jij deze lijst? Er zijn ongetwijfeld nog meer voordelen, maar deze zijn de bekendste.

Massage is dus heel gezond en doelgerichte massage is nog beter. Het kan bij kinderen van alle leeftijden helpen voor vermindering van hun klachten of spanningen en daardoor tot meer concentratie, zelfvertrouwen, plezier en innerlijke rust.

Hoe ziet een sessie eruit?

Je kind ligt op de massagetafel. Als je kind te jong of beweeglijk is, kan het bij jou als ouder zitten spelen, terwijl ik hen masseer.

Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten en de handen. Op de voeten en handen vind je de reflexplekken van  het hele lichaam. Deze staan in verbinding met de organen en klieren van ons lichaam. De voeten en de handen lenen zich heel goed voor massage.

Ik gebruik ook reflexpunten op hoofd, nek, rug en buik. Ik kies deze reflexen op basis van wat ik merk bij je kind. Ik voel welke punten hierbij het meest effectief zijn.

Ik kan je advies meegeven voor thuis: met enkele nuttige reflexpunten kun je je kind buiten de sessies om helpen om te ontspannen. Dit is advies op maat, op het gebied van massage, oefeningen en ontspanning, gebaseerd op de energie van je kind.

Veelgestelde vragen over reflexzonemassage

Werken je sessies ook voor kinderen?

Ja, kinderen van alle leeftijden reageren vanwege hun vitaliteit en flexibiliteit bijzonder goed op sessies. Ze nemen nieuwe patronen en informatie gemakkelijk in zich op. Het is een geweldige methode voor kinderen die uit balans zijn, het brengt balans en rust in een wereld vol prikkels.

Hoe ziet een sessie voor mijn kind eruit?

Als het mogelijk is, zullen de kinderen op de massagetafel liggen of zitten. Maar als dat niet mogelijk is vanwege leeftijd of beweeglijkheid, kunnen ze op de grond spelen met speelgoed. Of een boek lezen of bekijken op de schoot van de ouder. Voor mij is het belangrijk dat je kind zich op zijn/haar gemak voelt. Ik pas mij aan aan je kind.

Kan ik in de kamer zijn bij mijn kind tijdens de sessie?

Bij mij is het gebruikelijk dat er een ouder bij de sessie aanwezig is. Je kind kan optimaal profiteren van de sessie als het op zijn gemak is. Als je aanwezigheid in de kamer daartoe bijdraagt, dan is het fijn dat je erbij bent.

Hoeveel sessies heeft mijn kind nodig?

In eerste instantie ga ik uit van 3 sessies. In die tijd kunnen we bekijken hoe je kind erop reageert. Eventueel kan ik dan ook nog wijzigen naar een andere therapievorm. Vaak werken de effecten door nadat de sessie afgelopen is. Soms zijn de effecten direct zichtbaar en soms manifesteren ze zich langzamerhand.

Hoe kan ik een sessie met Anneke afspreken?
Een afspraak maken voor jezelf of voor je kind kan 24 uur per dag, online. Zeven dagen per week. Als je eerst vragen wilt stellen, kun je een bericht sturen via het contactformulier. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.

 

 

 

“Johnny (13), heeft al vanaf zijn babytijd last van verstopping en daar zijn hele leven chronisch laxeermiddelen voor gebruikt. Na de eerste voetmassagesessie van woensdag had hij in het eerstvolgende etmaal 5 keer ontlasting op de wc. Kennelijk had zijn lichaam veel opgeslagen en moest er wat losgelaten worden! Het is nu genormaliseerd. Hij heeft besloten dat hij de laxeermiddelen niet meer wil gebruiken en heeft zijn ontlasting 2-3 keer per week. Hij heeft ook geleerd welke punten hij zelf kan masseren om dit zo te houden!”

Moeder Brenda

“Anneke heeft onze oudste dochter Christel (toen 4) geholpen met haar angst voor zwemmen. Door een traumatische ervaring durfde ze amper het water in. Na de sessies kon ze met haar zwemlessen beginnen en heeft ze haar zwemdiploma’s gehaald.”
Moeder Truus

“Het gaat een stuk beter met Dries (10). Hij slaapt weer op zijn eigen kamer. Hij is soms nog wel bang, maar een stuk minder dan ervoor. Als het weer nodig is dan komen we weer bij je terug. Bedankt voor je hulp en tot ziens.”

Moeder Monica