fbpx

Reconnective Healing

Kinderen

Reconnective Healing® is een healingsmethode die ik 15 jaar geleden heb leren kennen. Mijn ervaringen ermee zijn heel positief en het ik ook geschikt voor kinderen, van 0-18 jaar oud. Voor kinderen kan de healingsessie er iets anders uitzien dan bij volwassenen. Dat is afhankelijk van hun leeftijd en beweeglijkheid. Kleine kinderen kunnen op schoot zitten bij de ouder of op de grond bij een speelgoeddoos. Je kunt er als ouder altijd bij zijn.

Bij sessies met kinderen gaat het om hun ontspanning, balans en plezier, ”weer lekker in hun vel zitten”. Kinderen reageren door hun vitaliteit vaak snel en flexibel op de sessies. In eerste instantie gaat het om maximaal 3 sessies.

Kinderen van alle leeftijden en met allerlei soorten spanningsklachten zijn welkom in mijn praktijk. Als therapeut heb ik inmiddels ruim 40 jaar ervaring in het werken met kinderen.

Waarom een sessie voor je kind boeken?

Elk kind is welkom, er zijn geen contra-indicaties voor Reconnective Healing. Je kunt een sessie boeken voor je kind als je de ontwikkeling van je kind wilt ondersteunen. Maar je kunt ook een sessie boeken als je kind klachten heeft. Zie de lijst hieronder. Als je hier vragen over hebt, neem dan gerust contact met mij op.

Achter deze links vind je een eerder verschenen artikel van mij over Reconnective Healing bij kinderen:
artikel in Spiegelbeeld en een artikel over de achtergronden van Reconnective Healing op Gezondheidskrant.nl

Veel voorkomende redenen voor een afspraak bij mij zijn:

 • spanningsklachten, angsten
 • buikpijn zonder duidelijke medische oorzaak
 • huilbaby’s
 • slaapproblemen
 • vermoeidheid
 • rouwverwerking, verdriet
 • overgevoeligheid
 • onzekerheid
 • emotionele blokkades
 • autisme
 • leer- of concentratieproblemen, spanningen op school
 • chronische klachten waar geen medische oorzaak voor gevonden is
 • onbegrepen en chronische lichamelijke klachten die niet voldoende herstellen.

Reacties van kinderen

Ouders van kinderen van 0-18 jaar merken bij hun kind vaak verbetering w.b.:

 • Plezier op school en thuis
 • Zelfvertrouwen
 • De omgang met anderen
 • Energie
 • Concentratie
 • Innerlijke rust
 • Slapen

Veelgestelde vraag over Reconnective Healing:

Wat is Reconnective Healing?

Reconnective Healing® is een super fijne healingsmethode. Het is een soort “luisteren” met de handen, luisteren met een ander zintuig. Het brengt balans bij de cliënt. Reconnective Healing is uitgebreid onderzocht in ziekenhuizen en laboratoria. Het is meetbaar en voelbaar. Wetenschappers en artsen van over de hele wereld hebben veel onderzoek gedaan, vanuit de wens om de bijzondere effecten van deze methode te begrijpen.

Je kunt er als ouder bij zijn. Als het kan, ligt je kind op de massagetafel. Anders kan het, afhankelijk van de leeftijd, op de grond zitten spelen of bij de ouder op schoot zitten. In eerste instantie ga ik uit van 1-3 sessies en bekijken we hoe je kind erop reageert.

“Na een periode van een half jaar waarin Jan (nu bijna 2 jaar oud) steeds vaker en erger ziek was, was hij op. Hij had geen energie meer om te spelen of iets anders. Het was voor ons als ouders duidelijk dat we iets moesten doen. Anneke heeft ons destijds ook geholpen, toen Jan een echte huilbaby bleek te zijn.
Dus hadden we ook nu haar hulp ingeroepen, en wat bleek? Na 1 sessie had ons mannetje zoveel energie dat hij met een grote glimlach weer al z’n speelgoed heeft opgezocht. Alles trok hij uit de kast alsof het nieuw was! Hij raakte maar niet uitgeput, zoveel energie. En ’s nachts, ’s nachts heeft hij geslapen als een roosje!
Na een paar weken ben ik zelf ook bij Anneke geweest, want ook mijn energie was inmiddels ver te zoeken. Het was heerlijk, eventjes geen ziek kindje in mijn gedachten, gewoon even tijd voor mij. Inmiddels lachen we samen de dag weer tegemoet en hebben we weer pret in het spelen en knuffelen. Lieve Anneke, bedankt dat je dit voor ons heb gedaan.“

Birgit

“Britt (10) had last van claustrofobie en nachtmerries. Ze slaapt nu beter, waardoor ze overdag fitter is en alles soepeler gaat. En na de eerste sessie deed ze voor het eerst in haar leven de wc-deur van binnen op slot. Ze zei zelf: “Ik dacht ineens, waarom ook niet”. Na de tweede sessie mag de slaapkamerdeur ’s nachts op een kiertje in plaats van wagenwijd open.”

Moeder Anita

 

“Onze zoon Yannick (12) is gistermiddag aan een welverdiende vakantie begonnen. De inmiddels derde proefwerkweek in de week voor Pasen heeft hij meer relaxed doorstaan en doorlopen dan de twee ervoor en de cijfers die hij tot nu toe terug heeft gekregen vallen hoger uit dan dat hij zelf had verwacht. Dit wilde ik heel graag even met je delen: nogmaals dank voor je sessie, Anneke!”

Moeder Claire

 

“Ik ben met een “ander” kind naar huis gegaan.
Zarina (10) stapt er makkelijker overheen als er dingen gebeuren, waarover ze in eerdere situaties vaak boos werd. Bijzonder om dat te ervaren. Het gaat nog steeds erg goed.”

Moeder Marja

Eén van mijn meest bijzondere klantreacties kwam van de moeder van Falco (4). Hij heeft een zware vorm van autisme en hij kwam voor een Reconnective Healing sessie, vanwege zijn onrust. Tijdens de sessie heeft hij bij een speelgoeddoos zitten spelen op de grond. Zijn moeder vertelde mij dat hij later op die dag, vlak voor zijn 5e verjaardag, zijn eerste woorden had gesproken. Echt een kippenvelmoment voor mij.