fbpx

Kinderen

 

Bij sessies met kinderen gaat het om hun ontspanning, balans en plezier, ”weer lekker in hun vel zitten”. Kinderen reageren door hun vitaliteit vaak snel en flexibel op de sessies.

Kinderen van alle leeftijden en met allerlei soorten spanningsklachten zijn welkom in mijn praktijkVanuit mijn eerdere achtergrond als fysiotherapeut en natuurgeneeskundig therapeut heb ik inmiddels ruim 40 jaar ervaring in het werken met kinderen.  Meestal gaat het om enkele sessies.

Je kunt als ouder bij deze sessies aanwezig zijn, afhankelijk van de leeftijd en de wens van je kind. Waar mogelijk zal ik je als ouder ondersteunen met praktische tips voor het dagelijkse leven met je kind.

N.B. Bij mijn werk zijn er enkele contra-indicaties: besmettelijke huidziekten, infectieziekten (corona, griep en virussen), koorts, steenpuisten, trombose. Neem van te voren even contact met mij op als je hierover vragen hebt en dit met mij wilt overleggen.

Opmerking: Mijn werk is geen vervanging van geneeskundige behandelingen en/of medicijnen. Zoek in geval van ziekte dan ook altijd contact met een arts.

 

Veel voorkomende redenen voor een afspraak bij mij zijn:

 • spanningsklachten
 • buikpijn of hoofdpijn zonder medische oorzaak
 • chronische klachten met of zonder medische oorzaak
 • vermoeidheid
 • angsten
 • rouwverwerking, verdriet
 • overgevoeligheid
 • prikkelbaarheid
 • onzekerheid
 • slaapproblemen
 • emotionele blokkades
 • autisme
 • onbegrepen en chronische lichamelijke klachten die niet voldoende herstellen.
 • huilbaby’s

Heb je als ouder vragen hierover, mail of bel me dan even.

“Rachna was vrijdag, direct nadat ze bij jou was geweest, heel ontspannen. Het hele weekend was ze vrolijk en ontspannen en zelfs vandaag kwam ze vrolijk terug uit school. De behandeling heeft haar zeker goed gedaan en ze lijkt het goed vast te kunnen houden. Vandaag heeft ze zelfs geen hoofdpijn gehad, nadat ze de cito toets en type examen heeft gehad. Het gaat nu dus echt heel goed. Dank je wel!”

Moeder Margo

 

“Dag Anneke, wij kijken al weer uit naar de afspraak met jou. Henk  is zo veranderd, hij heeft zelfvertrouwen en plezier gekregen. Hij heeft grote stappen gemaakt. Fijn om je weer te zien!”

Groetjes van Kirstin
Moeder van Henk (4)

 

“Gijsbert (8) gaf eerst niet veel reactie op de sessie, maar in de avond kwam hij erop terug. Hij vertelde me dat hij zich nu prettig voelde en hoopte morgenochtend ook zo wakker te worden :)”

Paula

 

“Als jouw hulp er niet zou zijn, dan zou dit voor mij voelen als onmacht. Naar jou toe gaan is vertrouwd en laagdrempelig en geeft rust, wat doorwerkt op de kinderen. Een alternatief is een (langdurig) regulier zorgtraject met mogelijk een stempel op het kind. Dat wil ik liever niet voor hen.

Tamar

 

Wat ik als ouder fijn vind aan de behandeling van Anneke: Je ziet dat je kind niet lekker in zijn vel zit maar hij kan het niet goed onder woorden brengen waar hij nu precies mee zit. Doordat Anneke aanvoelt waar de spanning van komt, kun je samen naar oplossingen zoeken. En wat ik fijn vind aan Anneke vind, is dat je altijd nog weer advies mag vragen.

Ingeborg
Moeder van Niek (11)

 

“Mijn dochter Anne van toen 11 jaar zat niet goed in haar vel; ze had veel stress en dat uitte zich ook in lichamelijke klachten. We zijn toen naar Anneke gegaan met de vraag of zij kon helpen. Na een paar behandelingen gaat het nu alweer een hele tijd goed, er is meer rust, en er is meer (zelf)vertrouwen gekomen. Er is nog wel eens een kleine terugval geweest, maar na een behandeling ging het weer bergopwaarts. Door de rust en warmte die Anneke uitstraalt is het voor mijn (nogal eenkennige) dochter heel makkelijk geweest zich te laten behandelen. Kortom: wij zijn heel tevreden en heel blij dat we Anneke hebben leren kennen!

Inez

 

“Ik ben met een “ander” kind naar huis gegaan. Zarina (10) stapt er makkelijker overheen als er dingen gebeuren, waarover ze in eerdere situaties vaak boos werd. Bijzonder om dat te ervaren. Het gaat nog steeds erg goed.”

Marja

 

Marja was verhuisd in groep 8 en zag op tegen het schoolkamp op haar nieuwe school:
“Ik merkte bij Marja (12) een opluchting nadat ze bij je geweest was, het viel me op dat ze ineens weer aan het zingen was ? Ze heeft op kamp een fijne week gehad, ontzettend veel leuke dingen gedaan. Ze komt steeds iets beter in haar vel te zitten en heeft al 2 lieve vriendinnen.”

Ineke