fbpx

Niek slaapt slecht en zit de laatste tijd niet lekker in zijn vel. Zijn moeder, Ingeborg, maakt zich ongerust. Ze is moe en weet eigenlijk niet zo goed wat te doen. De situatie heeft invloed op de sfeer in het gezin, het presteren van Niek op school en het contact met zijn vriendjes. Via via komt Ingeborg met hem bij Anneke Stuij terecht. Niek (11) krijgt bij haar een reflexzonemassage. Hij ontspant en ze komen in gesprek.

Wat blijkt? Enkele jaren terug is Nieks vader overleden. Hij maakt zich nu ongerust over zijn moeder, ze werkt volgens hem veel te hard. In deze tijd van Corona zou haar ook wat kunnen overkomen. Nu Anneke de vinger op die zere plek heeft gelegd is het probleem tussen Ingeborg en haar zoon Niek bespreekbaar geworden. Ingeborg: “Het mooie is dat mijn zoon nu meer ontspannen is en zelf met oplossingen komt. Het was wel duidelijk dat er iets was met Niek. Maar het werd nooit echt helder wat er precies was. Het gaat nu gelukkig beter met hem. Dat geeft me zoveel rust, zeker ook omdat ik weet dat ik altijd weer bij Anneke terecht kan voor advies.”

Dit verhaal is een mooi voorbeeld van de werkwijze van Anneke Stuij. Anneke: “Ik breng kinderen in een situatie waarin ze ontspannen. Ik voel aan het lijf wat er speelt en waar de spanning vandaan kan komen. Welke emoties en opgeslagen ervaringen hierbij meespelen. Dat maak ik met respect en warmte bespreekbaar. Mijn werkwijze maakt dat cliënten hun problemen makkelijker onder woorden kunnen brengen. Zaken die tot dan toe veelal onbenoemd of onbespreekbaar waren. Dat geeft inzicht en ontspanning.”

KinderenAnneke Stuij werkt al ruim 35 jaar met kinderen van alle leeftijden. Eerst als fysiotherapeut, later schoolde ze zich om tot ontspanningstherapeut. In haar praktijk maakt ze gebruik van reflexzonemassage, healing en oefeningen. Sinds enkele jaren heeft ze een zelfstandige praktijk in Lochem.

Velen zoeken niet makkelijk hulp, de drempel daartoe ligt vaak hoog. De ervaring van Anneke Stuij is dat ze juist makkelijk met mensen contact legt in haar praktijk. Nieks verhaal laat dat zien. En ook Inez bevestigt dat. Zij kwam bij Anneke met haar dochter Anne (11), die last had van stressklachten. Anne is nogal eenkennig. Toch liet ze zich gemakkelijk behandelen. Inez: “Nu heeft Anne weer meer rust en zelfvertrouwen. Dat is fijn voor haar èn voor ons. We zijn blij dat we met de praktijk van Anneke Stuij in contact kwamen.”

Veel klachten bij kinderen zijn te herleiden tot specifieke omstandigheden en de emoties die deze met zich mee brengen. Dan kan het echt om van alles gaan: om baby’s na een moeizame bevalling, klachten of ziekte bij een kind, een (v)echtscheiding van de ouders, een ziekte of overlijden van familieleden of vriendjes, schoolstress, slaapproblemen, corona, wereldleed, etc.

Als een kind zich anders gaat gedragen, zich vaker terugtrekt, snel huilt of angstig is of boos reageert, kan dat duiden op stress. Ontspanning en advies op maat kunnen dan rust geven in hoofd en lijf. Bij kinderen gaat het in eerste instantie om slechts enkele behandelingen. Ouders worden namelijk actief betrokken bij haar adviezen. Anneke geeft praktische adviezen voor thuis mee, zodat kind en ouder zelf aan de slag kunnen, om weer zo snel mogelijk het oude leven op te pakken. In haar ogen is dat de beste manier om hulp te bieden.
Als kind en ouders liever hebben dat het kind alleen komt, bijvoorbeeld in de tienerleeftijd, dan kan dat ook.

Bij klachten is het altijd goed om eerst naar de huisarts of het consultatiebureau te gaan, om te laten onderzoeken of er een medische oorzaak is. Toch is dat niet altijd de oorsprong van klachten. Volgens kinderartsen speelt stress een grote rol bij 50-70 % van de kinderen die bij hen op consult komen.

Anneke werkt vaak met kinderen, maar ook met volwassenen die spanningen willen loslaten. Ze geeft geen medische diagnoses en haar hulp is geen vervanging van medische zorg. Door haar aansluiting bij een erkende beroepsvereniging is er bij de meeste zorgverzekeraars een gedeeltelijke vergoeding van de kosten in het aanvullende pakket.
Heb je vragen? Neem gerust contact met haar op.