fbpx

Mijn laatste blogartikel over Reconnective Healing is verschenen op www.gezondheidskrant.nl. Ik deel het hier graag met dank aan de Gezondheidskrant.

Reconnective Healing® is een relatief nieuwe vorm van healing die anders werkt dan de vormen van healing die we tot nu toe kenden.

Nadia van Raam en Anneke Stuij hebben zich het afgelopen decennium verdiept in healing en bewustzijn. Zij hebben ervaringen op gedaan in hun actieve praktijken en bij trainingen van The Reconnection®. Dit is de organisatie van Eric Pearl die over de hele wereld trainingen in Reconnective Healing geeft.

In dit artikel beantwoorden zij een aantal vragen over healing. Ze vertellen waarom healing zulke bijzondere resultaten kan opleveren. Aan het eind van het artikel staat informatie over hoe je dit zelf kunt ervaren of leren toe te passen voor jezelf en anderen.

Wat is Reconnective Healing?

Het is een nieuwe benadering van gezondheid en van vooruitgang in je leven. Het brengt meer evenwicht, duidelijkheid en verbinding in ons leven. Verbinding met onszelf en met onze omgeving.

Anneke: “Reconnective Healing heeft te maken met balans en herstel. We begrijpen al lang dat het lichaam zichzelf geneest. Gips om een gebroken enkel zorgt alleen maar voor bescherming terwijl het bot zichzelf geneest! Reconnective Healing stimuleert dit zelfherstellende vermogen van lichaam en geest.

Het is begonnen bij Eric Pearl, een Amerikaanse chiropractor. Hij ontdekte dat hij het aan iedereen kon leren en reist daarvoor de hele wereld rond. Tijdens deze training leren Eric Pearl en Jillian Fleer je hoe je op een eenvoudige manier healing kunt faciliteren voor jezelf en anderen. Ook gaan ze dieper in op de kunst, de wetenschap en de filosofie erachter.”

Nadia: “Voor mij is healing weer in contact komen met het wonder van mens zijn. Ons lichaam is een zeer complexe en ingenieuze ‘machine’. Soms vergeten we hoe bijzonder dit eigenlijk allemaal is en geven het lichaam alleen aandacht als er een klacht is. Healing is het herstellen van de natuurlijke balans, zodat alles weer kan functioneren zoals het ontworpen is.

Het risico is dat dit een beetje zweverig klinkt en dat is helemaal niet mijn bedoeling. Het is niet zweverig maar wel bijzonder. Jarenlang heb ik dit anders verwoord om niemand af te schrikken maar daar ben ik uiteindelijk mee gestopt. Healing werkt gewoon. Het is inmiddels aangetoond en bewezen door de wetenschap. Reconnective Healing is een spectrum van energie, licht en informatie die ons lichaam en bewustzijn beïnvloedt. Het is een bron voor heelheid, het is voelbaar en meetbaar.”

Wat is healing niet?

Anneke: “Reconnective Healing is geen vervanging voor de reguliere medische zorg. Het heeft ook niet te maken met rituelen, magie, hypnose of suggestie.”

Nadia: “Reconnective Healing is altijd gericht op persoon als geheel en niet op een enkele klacht of symptoom van het fysieke lichaam. Het kan prima samen gaan met andere vormen van zorg. Zelf heb ik goede ervaringen met de reguliere medische wetenschap. Healing is een fantastische aanvulling hierop.”

Waarom Reconnective Healing?

Anneke: “Reconnective Healing biedt ons een eenvoudige en natuurlijke manier om het leven van ons zelf en van anderen op een positieve manier te beïnvloeden. Vandaar ook de titel van het boek van Eric Pearl: ‘De Reconnectie, Heel anderen, Heel jezelf.”

Nadia: “Dat is heel simpel: het is makkelijk, werkt snel en is effectief. Bij iedereen? Nee dat kan ik niet beweren, maar bij veel mensen vindt er een verandering plaats. In hun fysieke gezondheid of in hun omgang met de uitdagingen die ze in hun leven tegenkomen.”

Wetenschap en Reconnective Healing

Anneke: “We leven in een tijd van grote veranderingen in bewustzijn en in wat wij als waarheid aanvaarden. Reconnective Healing past in de huidige tijd. Het sluit naadloos aan bij ons veranderende inzicht in wie we zijn en hoe ons lichaam functioneert. Niet zo lang geleden namen we nog aan dat lichamelijk herstel alleen gebeurt volgens het biochemische model. Maar we weten nu meer.”

Nadia: “Eén van de onderzoeken die mij persoonlijk aanspreekt, is gedaan naar licht. Alle levende cellen stralen lichtdeeltjes uit: biofotonen. Professor Fritz Albert Popp deed veel onderzoek naar biofotonen in relatie tot onze gezondheid. Hij ontdekte dat biofotonen invloed hebben op de biochemische processen in het lichaam. In gezonde staat straalt een cel een sterke lichtimpuls uit die coherent (=regelmatig, samenhangend) is. Terwijl dit licht bij ziekte of verstoring verminderd en chaotisch is.

We weten dat cellen met Reconnective Healing hun licht langer kunnen vasthouden en dat de emissie meer samenhang laat zien. Zo werd er een onderzoek gedaan met blaadjes die van een plant werden gehaald. Zodra een blaadje van de plant valt, gaat het langzaam dood. Zonder invloed duurt dit proces ongeveer 7 dagen. Blootgesteld aan Reconnective Healing bleef het blaadje 90 dagen langer in leven. Dit vind ik een indrukwekkend resultaat.”

Reconnective Healing ervaringen

Nadia: “In 2005, toen ik 25 was, kreeg ik een acute aortadissectie (scheur). Vele operaties aan hart en aorta volgden en ik verloor bijna mijn linker been. Na maanden in het ziekenhuis kwam ik eruit met veel beperkingen. Mijn leven was volledig veranderd. Ik probeerde van alles om mezelf te ondersteunen met variërende resultaten. Ik was superkritisch toen een Amerikaan (Eric Pearl) kwam vertellen dat er iets nieuws en anders was op het gebied van healing. Amerikanen maken alles groter en beter dacht ik. Maar ik had niets te verliezen en wilde Reconnective Healing toch proberen. De ervaring was zeer verrassend en tastbaar en de effecten buitengewoon. Mijn herstel kreeg ging veel sneller daarna. Dat verwonderde iedereen om mij heen, inclusief mijn artsen. Mijn lichaam heelde en daardoor kreeg ik mijn leven terug.

Dit werk met anderen delen was een logische vervolgstap. Anderen helpen bleek iets te zijn wat ik enorm leuk vond om te doen. Sommige ervaringen met cliënten blijven je bij.

Eva bijvoorbeeld, een dame met veel overgangsklachten en klachten aan de vrouwelijke organen komt bij me voor een sessie. Ze voelt van alles in haar buik gebeuren zonder dat ik haar aanraak. Na de sessie praat ze over een abortus die ze gehad heeft op haar 15e. Niemand in haar leven weet hiervan, ook haar echtgenoot niet. Na de sessie besluit ze te praten over haar ervaringen en de klachten zijn na een paar maanden verdwenen.”

Anneke: “De uitkomst van de healingsessie kun je zelf niet sturen. De healing die gebeurt, is de vorm die het universum op dat moment voor jou in het bijzonder heeft bedoeld. Dat kan fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel zijn of een combinatie hiervan!

Soms gebeuren er dus andere dingen dan mensen verwachten. Een Portugese vrouw kwam jaren geleden bij mij vanwege zenuwpijnen in haar lichaam, maar wat zij na de sessie merkte was, dat zij weer “gewoon” kon zien in plaats van dubbelzien. (Het dubbelzien was bij haar 2 jaar daarvoor ontstaan nadat ze een overdosering van pijnstillers had ingenomen voor haar zenuwpijnen). Een heel bijzondere ervaring.

Maar vaker hebben de effecten van een sessie te maken met meer flow, plezier en vooruitgang in je leven. Dat is hoe ik het zelf ervaren heb en wat ik vaak van de kinderen en volwassenen in mijn praktijk hoor.

Vanessa vertelt me, dat ze minder innerlijke strijd merkt en zich rustiger voelt. Haar zoon Philip, 6 jaar oud, was altijd verlegen en bang voor nieuwe dingen of ervaringen. Hij kan na de sessie weer genieten van onverwachte dingen.

Olga laat me weten dat haar dochter Fleur (9) meer in balans is gekomen: vol energie en vrolijk. Waar ze eerst veel eerder aangebrand was, kan ze daarna een stuk luchtiger reageren op situaties.”

Reconnective Healing sessie

Nadia: “Wil jij zelf Reconnective Healing in al zijn kracht ervaren? Dan raad ik je aan een sessie te ondergaan bij een erkende praktijk. Geen therapieën, geen lange gesprekken of maandenlange afspraken maar gewoon, maximaal 3 keer een half uur heerlijk ontspannen liggen, terwijl je lichaam zelf al het werk doet. Reconnective Healing kent geen contra-indicatie en geen negatieve bijwerkingen.

Zie www.reconnectivehealing.pro voor een praktijk in de buurt. Ook vind je op deze website informatie over presentaties en de training van Eric en Jillian, waarbij je zelf kunt leren om Reconnective Healing toe te passen.”

Reconnective Healing zelf leren

Anneke: “Er is een 8 uur durend online programma (Online Essentials Course). Het is geschikt voor iedereen. Je kunt dit bekijken waar en wanneer je wilt, op je computer, mobiel of tablet. Na aanmelding is de online cursus direct beschikbaar. Je leert hoe je de Reconnective Healing frequenties kunt voelen en volgen. De vervolgtraining is een live training. Hier leer je hoe je Reconnective Healing op een professioneel niveau kunt toepassen.”

Reconnective Healing is nieuw en anders. Vandaar mijn vraag aan jou: ben jij nieuwsgierig naar zo’n ervaring of juist niet? Of heb je al eens een sessie ervaren?

Anneke Stuij en dr. Eric Pearl - Reconnective Healing - The Reconnection

Anneke Stuij en dr. Eric Pearl

Anneke Stuij, Reconnective Healing® Foundational Practitioner
– Praktijk in Lochem
– praktijkannekestuij@gmail.com
www.praktijkannekestuij.nl
– 06-40153078

 

 

Nadia van Raam, Associate Instructor van The Reconnection®
– Praktijk in Rotterdam en Almere

Bronnenlijst en meer info:
https://www.thereconnection.com/reconnective-healing-personal-reconnection
https://www.thereconnection.com/Reconnection-book
https://www.thereconnection.com/science-research
https://www.thereconnection.com/about-us
Wikipedia over prof. Fritz Albert Popp
Boek dr. Konstantin Korotkov
Eric Pearl
The Reconnection op Youtube
Reconnective Healing in Nederland
www.thereconnection.nl