fbpx

hulp bij restklachten na coronaStress hoort bij het leven. Het is een volksziekte geworden die in onze manier van leven en werken is geslopen. Gelukkig is het lichaam meestal zelf wel in staat om daar goed mee om te gaan. Maar bij chronische stress of heftige gebeurtenissen lukt dat niet altijd. Met vermoeidheid, vage klachten, slaapproblemen en soms zelfs een burn-out tot gevolg.

Klachten en oorzaken 

Chronische stress kan werk gerelateerd zijn, maar dat hoeft niet. Het kan ook ontstaan door langdurige overbelasting of spanning in je dagelijkse leven, een trauma of ziekte of door het verlies van een dierbare. Vaak is het een combinatie van factoren. Dat maakt het lastiger om tijd vrij te maken voor jezelf en tot rust te komen.

Helpen ontspannen

Anneke Stuij is gespecialiseerd in ontspanningstherapieën. Haar behandeling biedt ondersteuning bij vermoeidheid, overbelasting, spanningsklachten in nek, schouders en in de spieren. Maar ook bij chronische klachten als een burn-out, onverwerkte trauma’s of ziekte. Volwassenen en kinderen (0 – 18) vinden al jaren hun weg naar haar praktijk voor ontspanningstherapie in Lochem. Anneke is begonnen als fysiotherapeut maar heeft zich in de loop der jaren omgeschoold tot ontspanningstherapeut, om haar klanten te kunnen helpen bij het loslaten van opgespaarde spanningen. Na 25 jaar in Aalten en 12 jaar in Delft, nu dus al weer enkele jaren in Lochem.

Voetreflextherapie

Anneke maakt in haar behandelingen veel gebruik van reflexzonetherapie. Deze therapie stimuleert het zelfgenezend vermogen. Anneke: “Ik masseer dan drukpunten op de voeten en handen. Dat werkt door op lichaam en geest. Mijn reflexzonemassage is vooral klachtgericht: specifiek gericht op herstel en op het creëren van rust in het lijf en plezier in het hoofd. Daarmee bied ik verlichting en ontspanning in tijden van klachten, stress, ziekte of zorgen. Soms horen daar ook gerichte oefeningen bij, die de klanten later thuis zelf kunnen doen.”

Birgit kon het onlangs goed verwoorden: “Er is veel van mij afgevallen na de eerste sessie. Er is nu een soort van rust in mijn lichaam en mijn hoofd. Ik kan nu beter naar de signalen van mijn lichaam luisteren. Een heel verschil met hoe het was.

Reflexzonetherapie kan ook helpen bij chronische klachten na afloop van een coronabesmetting, zoals vermoeidheid, reuk- of smaakverlies, angsten, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, paniekmomenten, slaapproblemen en moeite met plannen, organiseren en concentreren.”

Contact

De praktijk is gevestigd op Torenmolenlaan 84 in Lochem en aangesloten bij de FAGT, de beroepsvereniging voor additief geneeskundig therapeuten. De behandelingen zijn geen vervanging van reguliere medische zorg, maar waardevol bij veel klachten of spanningen. Bij de meeste zorgverzekeraars zitten de behandelingen in het aanvullende pakket. Wil je meer weten? Anneke is in haar praktijk te bereiken per e-mail via praktijkannekestuij@gmail.com, via haar website www.praktijkannekestuij.nl of telefonisch op 06-40153078.­­­