fbpx

Sta je er wel eens bij stil hoe veel je weet? Je verzamelt vanaf je begin enorm veel kennis, informatie en inzicht, die je opdoet door ervaringen en die je de rest van je leven met je meeneemt. Je draagt encyclopedieën aan kennis met je mee. Dat maakt je een soort van wandelende encyclopedie.

studie en bijscholing

kennis door opleiding

Dit grappige plaatje geeft aan dat ik in de afgelopen tientallen jaren heel veel geleerd heb voor mijn werk en dat is inderdaad zo. Maar uiteindelijk gaat het niet alleen om de kennis die ik geleerd heb. Het gaat erom dat ik mijn kennis en ervaringen als één geheel kan toepassen om jou te helpen, op een manier die mij inspiratie geeft en die mij verder brengt in mijn missie. Het is een mooi en een continu proces voor mij en tegelijkertijd een win-win-situatie voor ons beiden, als het op deze manier werkt.

Jouw eigen kennis en ervaringen

boeken die je inspireren
Jij hebt jouw eigen kennis en ervaring opgedaan en je eigen lessen geleerd, in boeken, maar vooral in de praktijk! Jij hebt je eigen encyclopedie!

Hoe kun jij met jouw aanleg en opvoeding en met jouw ervaring, kennis, kracht, inzichten en inspiratie  in jouw leven bereiken wat jij wilt?

Herken je eigen kracht

Wanneer ben je eerder in uitdagende of lastige situaties geweest? Hoe heb je toen gehandeld? Welke kracht in jezelf heb je toen aangesproken? Hoe kijk je op die periode terug en wat heb je ervan geleerd? Als je je bewust bent van deze antwoorden, heb je een beeld van jouw kwaliteiten en kracht, waarmee jij situaties op kunt lossen.

Waarin verlies jij je kracht?

Heb je dagelijks terugkerende situaties die je ergeren? Situaties of personen waar je telkens weer geïrriteerd op reageert? Neem dan eens afstand van die situatie. Stap er in gedachten uit en kijk naar hoe jij zelf met die situatie omgaat. Wat er gebeurt bij dagelijkse stress, is dat de irritatie er al is op het moment dat het begint, op het moment dat je de situatie herkent. Als je er in gedachten uit kunt stappen, kun je naar nieuwe manieren zoeken om de situatie aan te pakken. Met humor of met een heel andere benadering. Je gezinsleden of collega’s zullen verrast zijn als jij anders reageert op irritaties dan ze gewend zijn.

Het ongemak is niet de situatie maar je eigen reactie of emotie erbij. Je kunt ook kiezen voor je geluk in plaats van voor je gelijk. Als je jouw reactie of emotie verandert, heb je meer innerlijke rust en plezier.

Kies voor je overtuigingen

Dit klinkt misschien vreemd: je hebt toch elk je overtuigingen? Ja dat is zo, maar in de afgelopen tientallen jaren bekend geworden dat je ze kunt veranderen. Belemmerende overtuigingen hebben een invloed op je gedrag en op je welzijn hebben. Ze komen voort uit je vroege levensjaren, uit je programmering, namelijk datgene wat je overgenomen hebt van anderen of wat je over jezelf bent gaan denken, bijvoorbeeld: “ik ben niet goed genoeg”,  “ik leer langzaam”, “ik kan niet tegen …”

Welke belemmerende overtuigingen herken je bij jezelf? En wil je ze behouden?

Je  overtuigingen veranderen is niet iets wat je van het ene op het andere moment kunt doen, het is een proces. Het gebeurt ook al vanzelf, door je ervaringen. De overtuigingen die je nu hebt, zijn anders dan die van 10 of 20 jaar geleden. En als je ze echt wilt veranderen, lukt je dat. Bruce Lipton en Joe Dispenza hebben hier boeken over geschreven.

Praat met goede vrienden om meer inzicht te krijgen in jouw sterke punten. Het helpt om jezelf te observeren, om inzicht in jezelf te krijgen, om te zien je hoe je denkt, handelt en reageert. Gebruik de positieve ervaringen uit je eigen successen om je beeld over jezelf bij te stellen.
Het goede nieuws is dat je je met het loslaten van die belemmerende overtuigingen meer bewust wordt van de enorme kracht die je in je hebt. Het geeft een positieve verandering en meer vrijheid in je leven.

Bewustzijn

Als jij in contact bent met jouw kracht en met jouw versterkende overtuigingen, herinner je je wie je werkelijk bent. Hiermee creëer je een betere balans voor je lichaam en geest. Het helpt je om bewuste keuzes te maken in je leven en het brengt je op koers naar je doel, naar je missie, zodat je meer open staat voor mensen die je verder kunnen helpen op jouw pad.

Bewustzijn is een belangrijke tool in je leven. Het helpt je om meer te genieten en meer in het moment van nu te leven, los van je automatische piloot. Dat is wat ik je gun!

Nu ben ik heel benieuwd naar die encyclopedie van jou, naar wat jij door je ervaringen hebt geleerd over jezelf. Wat zijn jouw krachten en sterke punten, waarmee jij de situaties in jouw leven aanpakt en oplost? Deel dat s.v.p. in het reactieveld hieronder, dat zou ik enorm waarderen! Het is ook een inspiratiebron voor de andere lezers.

Hartelijke groet,

Anneke Stuij

Bornnenlijst:
Wikipedia over bewustzijn