fbpx

Reset door Reconnective HealingReset

Twintig jaar geleden kochten wij onze eerste computer: een grote kolom met een dikke monitor die de helft van mijn bureau innam. Ik vond het fascinerend om te ontdekken wat je met zo’n computer allemaal kon doen, maar het was ook een uitdaging. De computer liep nog wel eens vast. En als ik dan contact opnam met de winkel waar we deze gekocht hadden, dan kreeg ik te horen: “Gewoon kiezen voor RESET: even uit en weer aanzetten”. En inderdaad, vaak hielp dit.

Tegelijkertijd vond ik dit frustrerend, want hoe kan dat nou, dat alleen het uit- en aanzetten een probleem oplost? En ik vroeg me ook af: zou het niet geweldig zijn als we ook bij onszelf zo’n RESET-knop konden gebruiken, als het even niet meer lukt? Bijvoorbeeld bij oplopende spanningen, oververmoeidheid of burn-out.

Reconnective Healing

Anneke Stuij met Eric Pearl van The Reconnection

Anneke Stuij met Eric Pearl van The Reconnection

In 2008 kwam Reconnective Healing op mijn pad: een vorm van “luisteren met je handen”, een soort nieuw zintuig, dat begonnen was bij dr. Eric Pearl. En hoewel ik tijdens de training direct geraakt was door de eenvoud en de kracht van deze methode, was er ook een stem in mij die vroeg om uitleg, die wilde begrijpen hoe het precies werkt. Ik heb toen met mijzelf afgesproken dat ik de methode gewoon zou blijven toepassen, ik vond het te mooi om het los te laten. En dat ik tegelijkertijd op Internet zou blijven volgen wat er bekend werd over de wetenschappelijke onderzoeken, die er wereldwijd naar gedaan werden. En zo kwam het woord RESET weer op mijn pad.

Evenwicht

Ons 24-uurs ritme is opgebouwd uit actie en rust. Overdag zijn we bezig, in actie, afgewisseld met momenten van rust of pauze, en ’s nachts rusten we uit, zodat we de volgende dag weer fris en fruitig verder kunnen.
Voor deze actie en rust heb je twee systemen: het sympathische systeem voor de actie en het parasympatische systeem voor de rust, simpel gezegd je gas- en rempedaal. Als je dit uit zou tekenen op papier ontstaat er een mooie regelmatige zigzag grafiek: overdag in actie de heuvel op en ’s nachts rustend de heuvel af.

Als je jouw gaspedaal te diep of te langdurig intrapt, leidt dat uiteindelijk tot uitputting. Je hebt de periodes van rust nodig om telkens weer te herstellen.
Als je rempedaal niet goed werkt, dus als je ’s nachts niet goed tot rust komt, dan komt er een moment dat je lichaam en geest gaan protesteren.
Met een goede balans van je gas- en rempedaal in je dagelijkse leven, blijf je in evenwicht.

Veel ontspanningsmethodes en therapieën zijn gericht op één van beide systemen: dus ofwel op vermindering van actie ofwel op meer ontspanning. De Russische wetenschapper dr. Konstantin Korotkov ontdekte echter tijdens zijn onderzoeken dat RH op beide systemen tegelijkertijd inwerkt, dus als een soort van RESET. Dat had hij bij al zijn eerdere onderzoeken naar andere methodes nog nooit eerder gezien.

Bewustzijn

Wat doet zo’n RESET nu voor jou? Het brengt je in een andere staat van bewustzijn. De frequenties van RH helpen jou om meer in contact te komen met je perfecte blauwdruk, met alles wat je in je hebt, met je diepste zelf. Het betekent niet dat het al jouw problemen oplost, maar wel dat het je helpt om je verder te ontwikkelen, om meer te ervaren van wat je werkelijk kunt.

In je dagelijkse leven gebruik je maar een klein deel van al je kwaliteiten. RH lost een aantal van jouw issues op en dat gebeurt binnenin jezelf. Er gebeurt wat op dat moment goed voor je is. Dat is niet altijd het zelfde als datgene wat je met je bewuste geest wenst :-). RH helpt jou, ongeacht je leeftijd of achtergrond, om voller in het leven te staan, om meer te ervaren van je kwaliteiten, van alles wat je werkelijk in je hebt.

Soms verlopen sessies heel rustig en soms heftiger, maar vrijwel altijd intens en prettig. Het brengt meer balans op verschillende niveaus: lichamelijk, geestelijk, emotioneel, spiritueel. Het enige wat je hoeft te doen, is open te staan voor de ervaring. Je hoeft er niet in te geloven, je hoeft er alleen maar open in te stappen zonder een specifieke verwachting. Als je je verwachtingen loslaat, dan sta je open voor wat er op dat moment bij jou mag gebeuren.

Herken jij bij jezelf het verhaal van het gas- en rempedaal (het teveel aan actie of het tekort aan rust) of een behoefte aan een RESET, een moment van balans? Wat is jouw ideale manier van RESET, van alles loslaten, van totale ontspanning? Deel dit s.v.p. in het reactieveld zodat jouw ervaring alle lezers kan inspireren. Ik kijk uit naar je reactie!

Hartelijke groet,

Anneke Stuij

 

Bronnenlijst:
The Reconnection
Reconnective Healing leren Level 1
Eric Pearl
Reconnective Healing en wetenschap