fbpx

balans en welzijn

“Philip, onze zoon van 6, was altijd erg verlegen en bang voor nieuwe dingen of ervaringen. Nu geniet hij meer van wat er gebeurt. Hij heeft meer energie“. Deze mail kreeg ik een tijd geleden van Vanessa. Philip is één van de kinderen die in mijn praktijk zijn gekomen, omdat ze last hebben van spanningen of frustraties. Dat geeft ook onrust in het gezin!

School

Soms heeft die onrust te maken met school. Je hebt als ouder wel in de gaten of je kind in het nieuwe schooljaar lekker meedraait. De leerkrachten hebben na een paar maanden in het nieuwe schooljaar wel in de gaten of je kind goed in het vel zit. Als ouder merk je dagelijks of je kind met plezier naar school gaat. Je merkt het aan het humeur en aan de uitspraken van je kind. Of als het niet goed gaat, zelfs aan lichamelijke klachten, zoals buikpijn of hoofdpijn.
Deze voortgangsgesprekken op school leiden regelmatig tot een afspraak in mijn praktijk. Artsen geven liever geen medicijnen of pijnstillers aan kinderen, dus de stap naar natuurlijke geneeswijzen is snel gemaakt.

Ook voor volwassenen

Philip had genoeg aan twee sessies om zijn opgespaarde onrust en angsten los te laten.
Het grappige was dat zijn moeder Vanessa de klachten van Philip goed begreep. Zij had hier zelf als kind ook veel last van gehad. En als volwassene had ze nog vaak last van haar gedachten en gepieker. Ze heeft voor zichzelf ook een paar sessies geboekt en merkte dat die innerlijke strijd veel rustiger werd. In haar eigen woorden: “It really calmed my inner struggles”. Dus meer gezondheid, plezier en energie in haar leven en in haar gezin.

Meer energie

Waarom kiezen mensen voor natuurgeneeswijzen?
Bij de volwassenen die in mijn praktijk komen gaat het vaak om:

 • langdurige stress
 • overbelasting
 • verdriet, rouw
 • chronische klachten
 • verwerking van gebeurtenissen
 • vermoeidheid, weinig energie
 • slaapproblemen
 • onzekerheid
 • nek-schouderklachten
 • (dreigende) burn-out
 • te veel druk op het werk en bang om tekort te schieten

Ze kiezen bewust voor natuurgeneeswijze voor meer energie, plezier en voldoening in hun leven. Voor het opladen van hun eigen accu. Voor gezonde ondersteuning van hun eigen herstel.

Natuurgeneeswijze wordt steeds gewoner in Nederland. Bijna alle ziekenhuizen hebben één of meerdere vormen hiervan onder het eigen dak. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden een deel van de sessiekosten van erkende therapeuten in het aanvullende pakket. Mijn eigen beroepsvereniging is de FAGT, www.fagt.org. De vergoedingen van de zorgverzekeraars voor mijn sessies vind je in deze lijst.

Wat is voor jou een goede keus?

December is het moment om bij jezelf na te gaan welke polis je wilt afsluiten bij welke verzekeraar voor het nieuwe jaar. Kijk eens terug naar het afgelopen jaar: Welke zorg heb jij gebruikt? Welke zorg had jij wel kunnen gebruiken of willen hebben?
Als je tevreden bent: lekker blijven waar je bent. Zo niet, bekijk dan welke keuze beter bij jou past. Een mooie klus voor de laatste dagen van december 😊

Ik heb zelf gekozen voor een polis met een aanvullend pakket met een goede dekking voor natuurgeneeswijzen, dat past bij mij.

Mijn vraag aan jou: heb jij de keus al gemaakt? Fijn als je dit laat weten in het reactieveld en jouw toptip voor een goede polis met ons deelt.

Ik wens jullie allen goede decemberdagen, een mooi uiteinde van het jaar!

Hartelijke groet,

Anneke Stuij

Bronnenlijst:
Louis Bolk Institute
Inventarisatie-onderzoek van het Louis Bolk Instituut en het Van Praag Instituut naar complementaire zorg in ziekenhuizen, ggz-instellingen en verpleeghuizen
Wikipedia